Logo Littenseradiel
Ontwerp-omgevingsvergunning in afwijking bestemmingsplan om de bouw van een boogstal op het perceel Westerein 33 te Wjelsryp, Littenseradiel

Burgemeester en wethouders zijn van plan een omgevingsvergunning te verlenen, waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wabo van het bestemmingsplan wordt afgeweken, om de bouw van een boogstal op het perceel Westerein 33 te Wjelsryp mogelijk te maken (aanvraag om omgevingsvergunning is ingeboekt onder nummer 2012194). De boogstal, die reeds gerealiseerd is, betreft in feite alleen een overkapping in boogvorm, die geplaatst is boven een sleufsilo voor het overdekt opslaan van kuilvoer. De boogstal voldoet niet aan de regels van het bestemmingsplan Buitengebied West vanwege de dakhelling, die ontbreekt bij een boogstal.

De ontwerp-omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ligt gedurende zes weken vanaf 23 november 2012 tot en met 3 januari 2013 ter inzage in het gemeentehuis (afdeling Vergunningen en Handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag t/m vrijdag van 09:00 - 12:00 uur, woensdag ook van 14:00 - 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. De ontwerp-omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing is ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Omgevingsvergunning) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het ontwerpbesluit is NL.IMRO.0140.PBBtngbWWestern33-ON01.

Gedurende de ter inzage termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels. Een schriftelijke zienswijze moet minimaal voorzien zijn van: naam en adres van indiener, dagtekening, gronden van de zienswijze en ondertekening. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na telefonische afspraak met behandelend ambtenaar mevrouw S. Mollema via telefoonnummer 0515 - 334474. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Wommels, 22 november 2012.

Burgemeester en wethouders voornoemd, Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts, secretaris.

Naar boven