Logo Berkelland
Ontwerpbesluit weigeren omgevingsvergunning Esweg 1 in Neede, Berkelland

Voor het perceel Esweg 1 in Neede geldt het bestemmingsplan “Buitengebied (Neede)”. In dit bestemmingsplan staat dat het perceel bestemd is voor agrarische doeleinden.

Ter plaatse wordt al jaren geen agrarisch bedrijf meer uitgeoefend waardoor de bebouwing alleen nog gebruikt mag worden voor één woning met tuin.

De gemeente kan hiervan afwijken met een Buitenplanse Afwijking (art. 2.12 Wabo, lid 1, onder a, 3o).

De gemeente is van plan om de omgevingsvergunning te weigeren voor het afwijken van het bestemmingsplan en voor de bouw van een werktuigenberging.

Het ontwerpbesluit ligt met de bijlagen van 21 november 2012 tot en met 1 januari 2013 ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerp besluit. Dit heet het indienen van zienswijzen.

U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en milieu, telefoonnummer 0545 - 250 391. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit. Deze publicatie, het ontwerp besluit en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven