Logo Noord-Brabant
Kennisgeving Besluit beoordeling noodzaak uitvoeren Milieueffectrapportage (MER), Catharina Ziekenhuis te Eindhoven, Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 9 oktober 2012 hebben wij van het Catharina Ziekenhuis, Michelangelolaan 2 te Eindhoven een aanmeldingsnotitie ontvangen met het verzoek tot het nemen van een beslissing of voor haar voornemen tot het onttrekken van maximaal 2.469.300 m³ grondwater per jaar ten behoeve van een bodemenergiesysteem (KWO-systeem) een milieu-effectrapport (MER) noodzakelijk is. Voor deze onttrekking is een vergunning vereist ingevolge de Waterwet.

Op grond van artikelen 7.2 lid1 aanhef en onder b, 7,16 en 7.17 van de Wet milieubeheer in samenhang met categorie 14 van onderdeel D van de bijlage van het Besluit m.e.r., moet deze activiteit worden onderworpen aan een milieueffectrapportage (m.e.r.) beoordeling.

De door de initiatiefnemer verstrekte m.e.r. aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding om te oordelen dat voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport moet worden opgesteld door de initiatiefnemer. De activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu als bedoeld in artikel 7.2 van de Wet milieubeheer.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben dan ook op 13 november 2012 besloten dat er voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld bij de voorbereiding van het besluit tot verlening van de vergunning ingevolge de Waterwet.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf zijn vanaf 23 november 2012 tot en met 11 januari 2012 in te zien bij de gemeente Eindhoven. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken kunt inzien verwijzen wij u naar de website van de gemeente. Ook is het mogelijk de stukken in te zien in het provinciehuis van Noord Brabant, Brabantlaan 1 te 's Hertogenbosch. U kunt daarvoor contact opnemen met M.A. Maessen van het bureau Grondwater. Telefoon (073) 680 80 82.

Bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staan. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit.

’s-Hertogenbosch, november 2012

Naar boven