Ontwerpbestemmingsplan De Thij

Vanaf 8 februari 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan De Thij zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de wijk De Thij, met uitzondering van het centraal in de wijk gelegen winkelcentrum. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Griekenlandlaan, aan de oostzijde begrensd door de N342, aan de zuidzijde begrensd door de Schipleidelaan, terwijl de westgrens wordt gevormd door het landelijk gebied van Oldenzaal. Het plan heeft voornamelijk tot doel de oude bestemmingsplannen in het gebied te vervangen door een actueel bestemmingsplan.

Het plan voorziet op drie locaties in nieuwe ontwikkelingen.

Nieuwbouw woningen Hogenkampweg

Het plan voorziet in de bouw van maximaal 11 grondgebonden woningen aan de noordzijde van de Hogenkampweg.

Wijzigingsbevoegdheid Hunenveldweg

Aan weerszijden van de Hunenveldweg, ten noorden van de Hunenveldlaan is een wijzigingsgebied aangegeven, waar de gronden met de bestemming Maatschappelijk en Groen kunnen worden gewijzigd in de bestemmingen Wonen ten behoeve van de bouw van grondgebonden woningen alsmede woningen in drie bouwlagen en Verkeer-Verblijfsgebied. Per wijzigingsgebied mogen maximaal 40 woningen worden gebouwd.

Wijzigingsbevoegdheid Jan Jansstraat

Op het terrein van Greencreation is een wijzigingsgebied aangegeven, die het mogelijk maakt om de bestemming Agrarisch – kwekerij te wijzigen in de bestemmingen Maatschappelijk, Sport en Groen.

Inzagetermijn

Vanaf 8 februari 2012 kunt u zes weken lang tot en met 20 maart 2012 schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen moet u een afspraak maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP08027-on01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.BP08027-on01 .

Oldenzaal, 7 februari 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal.

Naar boven