Logo Kapelle
Bekendmaking gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan sportvelden Vroonlandseweg en omgevingsvergunning, Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat voor de sportvelden aan de Vroonlandseweg te Kapelle de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1. Besluit van de gemeenteraad van 6 november 2012 om het bestemmingsplan sportvelden Vroonlandseweg vast te stellen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2. Besluit van het college van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 om de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouw, ten behoeve van het plaatsen van acht lichtmasten op het voetbalcomplex. De omgevingsvergunning is verleend in overeenstemming met de ontwerp vergunning.

Plangebied

Het plangebied omvat de kadastrale percelen gemeente Kapelle, sectie P, nummers 374, 349, 412, 413 en 552. Dit zijn de percelen aan de Vroonlandseweg te Kapelle waarop de sportvelden met bijbehorende gebouwen van de voetbalvereniging en de korfbal zijn gevestigd.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om de veldverlichting op het voetbalcomplex te kunnen uitbreiden. Daarnaast was het geldende bestemmingsplan toe aan actualisering, zodat voldaan wordt aan de verplichting tot digitalisering. De volgende wijzigingen zijn naar aanleiding van een ingediende zienswijze aangebracht:

Wijzigingen in de verbeelding:

er is een groenzone rondom het korfbalveld opgenomen van 1,5 meter breed met de bestemming Groen.

Wijzigingen in de regels:

het opnemen van nadere eisen zodat is gewaarborgd dat eventueel toekomstige uitbreiding van veldverlichting ook moet voldoen aan de geldende normen.

Wijziging in de toelichting:

In de toelichting van het bestemmingsplan is een nadere motivering opgenomen met betrekking tot het afwijken van de richtafstand uit de brochure 'bedrijven en milieuzonering' van de VNG.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregelening van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijlagen inzien bij de Balie Burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl > Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.sportveldenkapelle-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 14 november 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven