Voorontwerpbestemmingsplan Bolnes

Er wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid voor de wijk Bolnes. Het college van burgemeester en wethouders maakt dit bekend op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Het bestemmingsplan heet ‘voorontwerpbestemmingsplan Bolnes’.

Een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat de huidige bestemmingsplannen voor Bolnes zijn verouderd. De gemeente heeft de plicht bestemmingsplannen te actualiseren. Dit staat in de Wet ruimtelijke ordening.

Het nieuwe bestemmingsplan is vooral consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie leidend is bij het bepalen van de bestemming. Behalve als de bestaande situatie illegaal is. Er zitten geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan.

Wilt u het voorontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 10 februari 2012 tot en met 23 maart 2012:

  • Via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl;

  • Via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • In het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Inloopavond

Daarnaast kunt u het voorontwerpbestemmingsplan komen bekijken op de inloopavond op 21 februari 2012. De inloopavond is in het wijkvoorzieningencentrum Bolnes (Noordstraat 255-A). U bent welkom tussen 19.30 uur en 21.00 uur. De wethouder is aanwezig en ook is er ambtelijke ondersteuning. Tijdens de inloopavond kunt u in gesprek gaan over het voorontwerpbestemmingsplan. Wij geven op de inloopavond geen presentaties.

Wilt u op het voorontwerpbestemmingsplan reageren?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Stuur deze dan voor 24 maart 2012 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Rienks van de afdeling Sturing en Beleid. Hij is maandag tot en met donderdag bereikbaar op telefoonnummer 0180-451 221. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat gebeurt er nadat u heeft gereageerd?

Wij zullen de ingekomen reacties voorzien van een antwoord. De reacties kunnen leiden tot aanpassing van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan gaat daarna de volgende fase in en heet dan ontwerpbestemmingsplan. Daarmee start de procedure die staat in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro).

Heeft u op het voorontwerpbestemmingsplan gereageerd?

Dan krijgt u van ons een brief waarin wij u antwoord geven op hun inspraakreactie. In deze brief laten wij u ook weten wanneer u het ontwerpbestemmingsplan kunt bekijken.

Ridderkerk, 9 februari 2012

Hoogachtend,

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk, de secretaris, M.H.J.C. Nienhuis-van Doremaele.

De burgemeester, A. Attema.

Naar boven