Logo Noord-Brabant
Goedkeuring projectplan dijkversterking Amer – Donge te Geertruidenberg (Waterwet), Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 28 september 2012 van het bestuur van waterschap Brabantse Delta het verzoek ontvangen tot goedkeuring van het projectplan voor de dijkversterking Amer - Donge te Geertruidenberg. Gedeputeerde Staten maken bekend dat zij in het kader van de projectprocedure waterstaatswerken het projectplan hebben goedgekeurd op grond van artikel 5.7 van de Waterwet.

Projectplan

Waterschap Brabantse Delta is van plan om de primaire waterkering ter plaatse van de weg Keizersveer en langs het Oude Maasje te Raamsdonksveer te verbeteren. Het dijkvak ligt aan de linkeroever van de Bergsche Maas en het Oude Maasje. De totale lengte van het te verbeteren traject bedraagt ca 900 meter. Het dijkvak voldoet niet aan de vereiste hoogte. De verbetering bestaat hoofdzakelijk uit een versterking van de dijk aan de polderzijde.

Overeenkomstig de Waterwet heeft het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta voor deze dijkverbetering een projectplan vastgesteld. In het projectplan zijn de te treffen maatregelen opgenomen.

Overige besluiten: vergunningen en ontheffingen

Om de maatregelen uit te kunnen voeren heeft het waterschap een vergunning en ontheffing aangevraagd. Hierop hebben de betreffende bevoegde gezagen de volgende besluiten genomen:

  • Door het college van burgemeester en wethouders van Geertruidenberg is een omgevingsvergunning verleend met toestemming voor het afwijken van het bestemmingsplan;

  • Door de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is besloten de aanvraag voor een ontheffing ex artikel 75 van de Flora- en faunawet af te wijzen, dit betekent dat het is toegestaan om onder voorwaarden de werkzaamheden zonder ontheffing uit te voeren.

Stukken inzien

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten en het projectplan met de overige besluiten en overige stukken liggen vanaf 16 november 2012 tot en met 4 januari 2013 ter inzage op de volgende locaties:

  • in de gemeentewinkel van Geertruidenberg, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor andere tijdstippen alleen na telefonische afspraak (0162-140162);

  • bij het dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

  • op het kantoor van het waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 te Breda van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Vanaf het moment van terinzagelegging zijn de stukken te bekijken op de internetsites:

www.brabant.nl/terinzage

www.brabantsedelta.nl

Beroep

Tegen het goedkeuringsbesluit en de omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • zienswijzen naar voren hebben gebracht bij het ontwerp-projectplan en ontwerp-omgevingsvergunning;

  • het oneens zijn met wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpen zijn aangebracht

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht over het ontwerp-projectplan of ontwerp-omgevingsvergunning.

Beroep kan tot en met 4 januari 2013 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het beroepschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u beroep instelt en gemotiveerd worden, ondertekend zijn en voorzien zijn van een datum. Indien spoed dit vereist, kan een voorlopige voorziening worden gevraagd. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstelwet

Op het projectplan van het waterschap is de Crisis- en herstelwet van. Dit betekent onder meer dat de belanghebbende die beroep instelt tegen het goedkeuringsbesluit in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen (aanvullende) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het goedkeuringsbesluit kunt u contact opnemen met de heer J.W. Sonnevijlle of de heer C. Emmen van de provincie Noord-Brabant (073) 680 80 91 / 681 28 06 en m.b.t. de inhoud van het projectplan met de heer C.P.M. Verbart van waterschap Brabantse Delta (076) 564 13 23.

’s-Hertogenbosch, 15 november 2012.

Naar boven