Logo Amsterdam - Centrum
Bestemmingsplan ‘Wiener’, Amsterdam - Centrum

KENNISGEVING STADSDEEL CENTRUM

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat de deelraad bij besluit van

30 oktober 2012 het bestemmingsplan Wiener heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het bestemmingsplan Wiener maakt de bouw van 70 woningen, commerciële ruimte in de eerste en/of tweede bouwlaag aan de Oostenburgervoorstraat en een ondergrondse parkeergarage voor alle bewoners en gebruikers planologisch mogelijk op het voormalige fabrieksterrein ‘Wiener & Co’. De grenzen van het bestemmingsplangebied worden globaal gevormd door de Oostenburgervoorstraat, de (achtererfgrens van de percelen aan de) Oostenburgergracht, de Wittenburgervaart en de Oostenburgerdwarsstraat.

Het vaststellingsbesluit, de verbeelding, de regels en de toelichting met bijlagen worden vanaf

16 november 2012 tot en met 27 december 2012 ter inzage gelegd.

Analoog bij: het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel1, Bel voor openingstijden met telefoonnummer 14 020 of kijk onder ‘contact’ op http://www.centrum.amsterdam.nl/.

Tevens kan bij het voorlichtingsloket het bestemmingsplan Wiener digitaal worden geraadpleegd.

U kunt dit bestemmingsplan (pdf) tevens raadplegen via http://www.centrum.amsterdam.nl/. Klik links boven aan de pagina op ‘bestuur, raad en organisatie’, kies onder ‘publicaties’ voor ‘kennisgevingen’, klik de kennisgeving over het bestemmingsplan Wiener aan. Het bestemmingsplan kunt u downloaden via de kolom rechts van de kennisgeving. Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1.

De bronbestanden van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken worden digitaal beschikbaar gesteld op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=amsterdam_centrum&striVersion=STRI2008

Beroep en inwerkingtreding

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tijdig zienswijzen in te dienen;

  • Een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die door de stadsdeelraad ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Belanghebbenden wordt geadviseerd in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 15 november 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven