Logo Noordwijkerhout
Vaststelling bestemmingsplan ‘Hoekgat II’, en verlenen omgevingsvergunning voor de bouw van 34 woningen op locatie Hoekgat II, De Zilk, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 8 november 2012 het bestemmingsplan “Hoekgat II”, zowel digitaal als analoog, gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft een aanvulling in de regels van het bestemmingsplan ten aanzien van de sociale woningbouw. Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders in het kader van het door de gemeenteraad op 24 mei 2012 genomen coördinatiebesluit, ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, de gevraagde omgevingsvergunning voor de bouw van 34 woningen verleent.

Bestemmingsplan op aanvraag samen met de omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan is opgesteld op aanvraag, en betreft een planwijziging voor de bouw van 34 woningen op de locatie Hoekgat II, De Zilk. Deze planwijziging houdt in het wijzigen van de bestemming “Agrarische doeleinden, ten behoeve van bollenteelt” in de bestemmingen “wonen”, “Tuin”, “Groen”, “Verkeer” en “Water”.

Het bouwplan behorende bij het bestemmingsplan betreft de realisatie van 34 woningen, waarvan 12 woningen in de sociale sector. Het plangebied betreft het terrein gelegen tussen Helmpad, Breeland, Zilkerduinweg en open bollenveld in de kern van De Zilk (ook wel locatie “Hoekgat II” genoemd).

Ter zake van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad op 24 mei 2012, ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, een coördinatiebesluit genomen, inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de realisatie van 34 woningen, gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Ter inzage termijn

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf woensdag 14 november 2012 voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingspan “Hoekgat II” is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning, beroep in worden gesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerp van de omgevingsvergunning, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven