Logo Breda
Bestemmingsplan ‘Doornbos Oost 1964, Frankenthalerstraat 14’, Breda vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de raad op 27 september 2012 het bestemmingsplan ‘Doornbos Oost 1964, Frankenthalerstraat 14’, (NL.IMRO.0758.BP2011021003-0040) heeft vastgesteld.

Met het opstellen van het bestemmingsplan ‘Doornbos Oost 1964, Frankenthalerstraat 14’ krijgt het perceel ter plaatse van de zorgboerderij een de Frankenthalerstraat 14 de bestemming ‘Maatschappelijk’. Hiermee worden de huidige activiteiten gelegaliseerd, daarnaast maakt het plan een uitbreiding van de zorgboerderij mogelijk. Onderhavig plangebied staat kadastraal bekend als gemeente Breda, sectie G, nummer 4051. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 2.200 m2.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan op onderdelen aangepast. Deze wijzigingen zijn in het raadsbesluit vastgelegd.

Wet geluidhinder

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder ter plaatse van de uitbreiding van de zorgboerderij worden overschreden ten gevolge van wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai. Het college van burgemeester en wethouders verleent een ontheffing van deze voorkeursgrenswaarden, middels een besluit tot het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Ter inzage

Bovengenoemd plan en besluit zijn te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘Wonen Wijken en Vervoer’> ‘Ruimtelijke Plannen’> ’Bestemmingsplannen ter inzage’ en liggen van 15 november tot en met 27 december 2012 ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10.

Beroep

Binnen bovengenoemde terinzagetermijn is het voor belanghebbenden mogelijk om zowel tegen het bestemmingsplan als tegen het besluit tot het vaststellen van hogere waarden schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA

’s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Tevens kunt u tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Breda, 14 november 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, P.A.C.M. van der Velden, burgemeester.

R.J.P. Meulenbroek, secretaris.

Naar boven