Logo Midden-Drenthe
Ontwerpbestemmingsplan Wijster met bijbehorend beeldkwaliteitsplan, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Wijster” (met IMRO-code NL.IMRO.1731.WijsterWYS-ONT1) met de daarop betrekking hebbende stukken en het bij het bestemmingsplan behorende beeldkwaliteitsplan, met ingang van 15 november 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan Wijster omvat hoofdzakelijk de bestaande bebouwing van de kern Wijster inclusief de nieuwbouwlocatie aan de Nije Weg en voorziet in hoofdzaak in de vastlegging van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik. Tevens omvat het plangebied een gebied ten zuiden van de Boerkoelweg waar middels een wijzigingsbevoegdheid woningbouw mogelijk kan worden gemaakt.

Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is de actualisatie van het vigerende, verouderde bestemmingsplan die op dit moment voor het dorp geldt.

Voor (een deel van) het plangebied is tevens een beeldkwaliteitsplan opgesteld, waarin de kaders vastliggen, waaraan (nieuwe) woningbouw moet voldoen.

Over het voorontwerpbestemmingsplan Wijster heeft inspraak en vooroverleg plaatsgevonden. De vooroverlegreacties, inspraakreacties en enkele ambtshalve opmerkingen hebben aanleiding gegeven om het voorontwerpbestemmingsplan op een aantal punten te wijzigen. Het doorvoeren van deze wijzigingen heeft geleid tot het ontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • het mogelijk maken van een woningbouwontwikkeling op de locaties Nieuwe Es 6a en 8. Op dit gebied is tevens een beeldkwaliteitsplan van toepassing;

  • de eventuele realisatie van starterswoningen is mogelijk gemaakt in het uitbreidingsplan aan de Nije Weg;

  • in het bestemmingsplan is een perceel ten zuiden van de Boerkoelweg opgenomen waar middels een wijzigingsbevoegdheid woningbouw mogelijk kan worden gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan Wijster met de daarop betrekking hebbende stukken en het bij het bestemmingsplan behorende beeldkwaliteitsplan zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ -> ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft eenieder de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het zienswijzenformulier op onze website (voor adres, zie hierboven). Daarnaast kunt u een reactie op papier sturen aan de Gemeenteraad van de gemeente Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maakt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw E. Folkerts van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, tel. (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven