Logo Hoogeveen
Omgevingsvergunning voor de bouw van vier woningen, Hoogeveen

Het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Hoogeveen heeft op 8 november 2012 een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van 4 woningen aan de Vos van Steenwijklaan 66 b t/m e te Hoogeveen. De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de uitgebreide buitenplanse afwijking als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wabo

Ter inzage:

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen van 14 november 2012 tot en met 27 december 2012 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. De bekendmaking van het besluit vindt plaats in de Krant van Hoogeveen, de Staatscourant en de gemeentelijke website. U kunt de plannen ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0118.PB20128016002-VG01

Beroep:

U kunt binnen een termijn van 6 weken na de dag van ter inzage legging beroep instellen tegen de omgevingsvergunning als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij het college van B&W;

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot het college van B&W te wenden.

U kunt dit beroep instellen bij de Rechtbank Assen, Postbus 30009, 9400 RA Assen. Daarnaast kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Assen. Het besluit van het college van B&W treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzieningenrechter, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Daarnaast heeft het college van B&W ten behoeve van de omgevingsvergunning bij besluit van 5 november 2012 hogere geluidgrenswaarden vastgesteld. De geluidbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Als gevolg hiervan heeft het college van B&W een hogere grenswaarde van 50 dB vastgesteld voor wegverkeerslawaai op de gevels van de bovengenoemde nieuwbouw, overeenkomstig de Wet geluidhinder.

Het besluit vaststelling hogere grenswaarde ligt van 14 november 2012 tot en met 27 december 2012 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit)

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit).

Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit van het college tot vaststelling van de hogere grenswaarde treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Naar boven