Ontheffing meld- en herplantplicht voor het project Stroomlijn, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft op grond van artikel 6, tweede lid, van de Boswet het verzoek om ontheffing te verlenen van de meld- en herplantplicht voor het project Stroomlijn in ontwerp goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 3 mei 2012 heeft Rijkswaterstaat een verzoek ingediend bij de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. In dit verzoek vraagt Rijkswaterstaat op grond van artikel 6, tweede lid, van de Boswet ontheffing aan van de meld- en herplantplicht voor het project Stroomlijn.

Project Stroomlijn

Project Stroomlijn is bedoeld als eenmalige activiteit om de verruiging die is ontstaan in het rivierbed van alle grote rivieren weg te werken. Dit gebeurt voor de hoogwaterveiligheid. De opdracht aan Stroomlijn is om de verruiging zover terug te dringen dat het riviersysteem de hoogwaterstanden weer in overeenstemming kan brengen met de uitgangspunten van de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier en het project Maaswerken (hydraulische toestand van 1997).

Hoe verloopt de procedure?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hij heeft besloten de ontheffing te verlenen. De ontheffing is geldig gedurende de looptijd van het project Stroomlijn en is geregistreerd onder nummer TRCDR/2012/1232. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Stukken inzien en zienswijze indienen?

Twee dagen na deze bekendmaking kunt u het ontwerpbesluit inzien. Dit kan tussen 8.30 en 17.00 uur bij het servicecenter van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Prins Clauslaan 8 in Den Haag. U heeft hiervoor een legitimatiebewijs nodig. U kunt als belanghebbende binnen zes weken een schriftelijke zienswijze indienen. U kunt deze richten aan de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Dienst Regelingen, team Natuur, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Vermeld in uw zienswijze om welk besluit het gaat.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op de website: www.drloket.nl en kies het onderwerp Vergunning en ontheffing. Of bel met het DR-Loket: 0800 - 22 333 22 op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.

Naar boven