Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert 2011’, anterieure overeenkomsten en ontwerpplan – mer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat gelegenheid wordt geboden om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert 2011’ en het ontwerp ‘plan MER bestemmingsplan Buitengebied Mill en Sint Hubert 2011’.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op een groot deel van het grondgebied van Mill en Sint Hubert met uitzondering van de kernen met bijbehorende sportvoorzieningen, het landbouwontwikkelingsgebied LOG Graspeel, het gebied bij het Landgoed Princepeel waar het toekomstige golfterrein wordt gesitueerd en de bedrijfspercelen aan de Volkelseweg 57 en de Langenboomseweg 110/112.

Het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998’ behoeft actualisering wegens de eisen van de Wet ruimtelijke ordening tot digitalisering en standaardisering. Tevens dient het bestemmingsplan in overeenstemming gebracht te worden met het beleid en de regels uit het Reconstructieplan Peel en Maas 2005 en de Verordening Ruimte van de provincie Noord-Brabant. Het op te stellen bestemmingsplan beoogt derhalve een actueel juridisch - planologisch kader te bieden voor het betreffende plangebied.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 8 februari 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het document is digitaal raadpleegbaar via www.gemeente-mill.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Een analoog exemplaar ligt ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, een zienswijze kenbaar maken ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert 2011’. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert, postbus 39, 5450 AA Mill. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 0485-460 300.

Anterieure overeenkomsten

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met betrekking tot onderstaande percelen een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wro is gesloten vanwege ontwikkelingen die zijn opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert 2011’. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomsten ligt conform artikel 6.2.12 Bro met ingang van 8 februari 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het document is digitaal raadpleegbaar via www.gemeente-mill.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Een analoog exemplaar ligt ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis. Het is niet mogelijk hieromtrent een zienswijze in te dienen. Evenmin is hiertegen (publiekrechtelijk) bezwaar of beroep mogelijk.

Betrokken percelen:

Beerseweg 29; vergroten bouwvlak paardenhouderij

Dominicanenstraat 20; uitbreiden Doe- en Logeerboerderij De Lummel met B&B en vergaderruimte

Graafseweg 14; positief bestemmen tuincentrum en boomkwekerij

Hogeweg 1; wijziging bestemming wonen in maatschappelijk

Hogeweg 14; vergroting bouwvlak en sanering varkenshouderij

Katwijksebaan 26; vergroting bouwvlak

Kolkweg 25; vormverandering bouwvlak tbv bouw stal en vestiging recreatieve voorziening

Korhoenderstraat 29; splitsing woonboerderij in 2 woningen

Kwekerijweg 15; vergroting bouwvlak tbv melkveehouderij

Noordstraat 72-74; vergroting bouwvlak intensieve veehouderij en wijzigen burgerwoning in bedrijfswoning

Roijendijk 2; splitsing woonboerderij in 3 wooneenheden

Sint Hubertsebinnenweg 25; vergroting bouwvlak intensieve veehouderij

Sperwerstraat 10; vormverandering bouwvlak intensieve veehouderij

Uilweg 30-32; oprichten siervogelkwekerij

Voordijk 9; vergroting bouwvlak intensieve veehouderij

Zeelandseweg 12-14; vergroting bouwvlak intensieve veehouderij

Ontwerp ‘Plan – Milieu Effect Rapport Bestemmingsplan Buitengebied Mill en Sint Hubert 2011’

Omdat in het plangebied van het voornoemde bestemmingsplan intensieve veehouderijen kunnen ontwikkelen die m.e.r.-plichtig of m.e.r.-beoordelingsplichtig zijn, moet hiervoor tevens een plan-MER worden opgesteld. Vandaar dat op 3mei 2011 burgemeesters en wethouders in het kader van de bestemmingsplanprocedure bekend hebben gemaakt dat op basis van artikel 7.9 van de Wet milieubeheer (Wm) een plan-MER wordt voorbereid. Met dit plan-MER zijn de (milieu)gevolgen onderzocht op basis van het voorontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 15 juni 2011 ter inzage heeft gelegen. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerp Plan MER ligt met ingang van 8 februari 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het document is digitaal raadpleegbaar via www.gemeente-mill.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Een analoog exemplaar ligt ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen bij voorkeur schriftelijk een zienswijze kenbaar maken ten aanzien van de ‘plan-MER Bestemmingsplan Buitengebied Mill en Sint Hubert 2011’. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert, postbus 39, 5450 AA Mill. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 0485-460 300.

Mill, 7 februari 2012

Naar boven