Voorbereiding bestemmingsplannen

Het college maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan voor twee locaties wordt voorbereid. De plannen op deze locaties, Zomerweg 5 te Aalten en De Pas te Dinxperlo, passen niet in de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.

Bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2007, Zomerweg 5

Op de Zomerweg 5 te Aalten is een plan ontwikkeld voor de bouw van een woning in ruil voor sloop van voormalige bedrijfsbebouwing. Voor dit plan is een erfinrichtingsplan opgesteld.

Bestemmingsplan De Pas Dinxperlo

Aan De Pas, naast huisnr. 20 te Dinxperlo is een plan ontwikkeld voor de bouw van een vijftal woningen. Voor dit plan is een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld.

Inloopavond De Pas Dinxperlo

Als u meer wilt weten over het plan aan De Pas te Dinxperlo dan bent u op woensdagavond 15 februari 2012 van harte welkom op de inloopavond. Deze wordt gehouden in Sportcentrum Het Blauwe Meer, Helmkamp 17 in Dinxperlo. U kunt hier tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen om stukken in te zien en voor een persoonlijke toelichting. Voor het project Zomerweg 5 te Aalten wordt verder geen inloopavond gehouden.

Inzien

Het erfinrichtingsplan voor de Zomerweg 5 Aalten en het voorontwerp bestemmingsplan De Pas Dinxperlo zijn te bekijken via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. Ook kunnen deze plannen tijdens openingstijden worden ingezien in het gemeentekantoor, locatie Nassaustraat 5 in Aalten.

Reageren

Iedereen kan vóór 24 februari 2012 mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk reageren op deze aanvragen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Aalten, Postbus 119, 7120 AC Aalten. In een later stadium wordt voor de beide plannen het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Via AaltenActueel en onze website wordt dan aangekondigd wanneer dat is en hoe u kunt reageren.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een reactie te geven kunt u contact opnemen met het team Ruimte & Economie via telefoonnummer (0543) 49 31 54.

Naar boven