Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Hardenbergerweg 21, Ommen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ommen maken bekend, dat vanaf donderdag 9 februari 2012 gedurende 6 weken in het gemeentehuis bij de balie van het Omgevingsplein, Chevallereaustraat 2 te Ommen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Hardenbergerweg 21, Ommen’.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Ommen: www.ommen.nl alsmede op de website www.ruimtelijke.plannen.nl

De bijbehorende stukken, voor zover digitaal beschikbaar, worden tevens langs deze weg ter beschikking gesteld. Voor zover dit niet het geval is wordt in de toelichting aangegeven op welke wijze en waar het analoge stuk beschikbaar is.

Ligging en zakelijke inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van een vrijstaande woning op een perceel Hardenbergerweg 21, dat is gelegen achter de bestaande woning aan de Hardenbergerweg 19, 7731 HA te Ommen. De nieuwe bouwkavel is gelegen langs het laantje tussen de algemene begraafplaats en de Hardenbergerweg. Op deze plek staat momenteel een vervallen gebouw uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het bestemmingsplan voorziet in een nieuw bouwvlak waarbinnen een nieuwe woning kan worden gebouwd die enerzijds qua maatvoering beter voldoet aan de hedendaagse eisen en anderzijds goed past binnen de bestaande bebouwing langs de Hardenbergerweg.

Indienen van zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan: de gemeenteraad van Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen.

Een mondelinge zienswijze kan binnen de termijn van terinzagelegging uitsluitend worden ingebracht via de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt, T (0529) 45 91 24.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven