Logo Woerden
Bekendmaking toepassen Coördinatieregeling Zandwijksingel, Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 15 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage komt te liggen:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan Zandwijksingel en

  • 2. de hieraan gerelateerde ontwerpomgevingsvergunning voor het maken van een nieuwe damwand aan de waterkant.

Plangebied en doel

Het plangebied is gelegen langs de Zandwijksingel over een lengte van circa 100 m, groot 330 m2.

Het doel van het bestemmingsplan is het juridisch mogelijk maken van de realisatie een nieuw talud onder aan de Zandwijksingel. Hiervoor wordt een gedeelte van de gracht gedempt. De bestaande beschoeiing wordt vervangen. De gracht is een Rijksmonument.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag om omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding/plankaart), en de ontwerpomgevingsvergunning, liggen met ingang van 15 november tot en met 27 december 2012 ter inzage in de Koepel in het gemeentehuis, Blekerijlaan 14 te Woerden.

Het bestemmingsplan in ook te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Ook op de website van de gemeente (www.woerden.nl/secure/default/bouwenenwonen/bestemmingsplannen/) is het bestemmingsplan te raadplegen samen met de ontwerpomgevingsvergunning.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze indienen bij de Gemeenteraad van Woerden, p.a. Afdeling Ruimte, Postbus 45, 3440 AA Woerden. Onder vermelding van: ’bestemmingsplan Zandwijksingel” verzoeken wij u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning. Zienswijzen op de ontwerpomgevingsvergunning wordt door burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 0348-428361) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven