Logo Echt-Susteren
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Crematorium Peusen’ te Echt, Echt-Susteren

(NL.IMRO.1711.BP201200805.VG01)

Voor de uitbreiding van het uitvaartcentrum Peusen BV aan de Bellekeweg 37 te Echt met een crematorium is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, aangezien de beoogde uitbreidingsplannen niet passen binnen de bebouwingsvoorschriften van het vigerende bestemmingsplan “bedrijventerrein De Loop”

Voornoemd bestemmingsplan is in de raadsvergadering van 20 september jl., met inachtneming van de ingediende zienswijzen, vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 14 november 2012 gedurende zes weken (derhalve tot en met 27 december 2012) ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur toto 13.00 uur. Voorts kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.Echt-Susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling het bestemmingsplan heeft gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een ieder hieromtrent gedurende voornoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften dienen in tweevoud bij de Afdeling Bestuursrechtspraak te worden ingediend.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 14 november 2012

Naar boven