Logo Zwolle
Vaststelling bestemmingsplan Oosterenk–Watersteeg, 2e partiële herziening, Zwolle

De gemeenteraad van Zwolle maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 29 oktober 2012 (besluitnummer OW1209-0106) het bestemmingsplan Oosterenk -Watersteeg, 2e partiële herziening heeft vastgesteld

Het plangebied is gelegen aan de oostflank van Zwolle en sluit in het noorden aan op het al bestaande kantorengebied Oosterenk.

In concreto wordt de grens van het plangebied gevormd:

  • aan de westzijde door de Ceintuurbaan;

  • aan de noordzijde door de bebouwing aan de Dokter Klinkertweg;

  • aan de oostzijde door de Westerveldse Aa;

  • aan de zuidzijde door de Kuyerhuislaan (voorheen Watersteeg).

De 2e partiële herziening van het bestemmingsplan “Oosterenk - Watersteeg” betreft een herziening van de volgende punten:

  • Aanpassing van de parkeernorm voor de kantoorbestemming van maximaal 1:62,5. naar minimaal een parkeerplaats per 62,5 m2 b.v.o en maximaal één parkeerplaats per 50 m2 b.v.o.

  • Een vermindering van de onderlinge afstand van de kantorengebouwen op een aantal kavels .

  • De mogelijkheid van maximaal 1000 m2 b.v.o voor ondergeschikte functies, zoals horeca en detailhandel, binnen de kantoorbestemming en per zelfstandige vestiging maximaal 200 m2 b.v.o.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het omvat de volgende wijzigingen:

  • In de regels wordt geschrapt minimaal één parkeerplaats per 62,5 m2 b.vo.

  • De regels worden zodanig aangepast dat de mogelijkheid van parkeren op maaiveld voor het meest noordelijke bestemmingsvlak met de bestemming Kantoordoeleinden 2 (K2) mogelijk wordt gemaakt;

  • De aanleg van een natuurontdektuin wordt mogelijk gemaakt in de wadi direct grenzend aan het Quality Service Center aan de Dr. van Deenweg 13.

Het bestemmingsplan Oosterenk –Watersteeg, 2e partiële herziening met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 15 november 2012 gedurende zes weken tot en met 26 december 2012 het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage. Tevens is het bestemmingsplan digitaal in te zien en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Het informatiecentrum in het stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp zijn aangebracht

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven