Logo Delft
Ontwerpbestemmingsplan TU Midden en Noord, Delft

De gemeente heeft een bestemmingsplan ontworpen voor het gebied TU midden en delen van TU noord. Het plangebied omvat diverse delen van het TU-gebied. Het grootste gedeelte van het plangebied bestaat uit het TU midden gebied. De exacte begrenzing van dit gebied komt hieronder aan bod. Verder zijn er diverse kleinere gebieden in dit bestemmingsplan opgenomen, die een herziening zijn van die delen uit het bestemmingsplan TU Noord waar door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland of door Raad van State in het verleden goedkeuring aan is onthouden.

De begrenzing van het plangebied is hieronder per deelgebied beschreven.

  • Het grootste gedeelte van het plangebied bestaat uit het TU midden gebied en dit deel is als volgt begrensd:

    • de noordgrens van dit plangebied wordt gevormd door de Jaffalaan, een gedeelte van de Mekelweg en de Christiaan Huygensweg;

    • de westgrens van dit plangebied is de Rotterdamseweg;

    • de zuidgrens van dit plangebied is de Kruithuisweg (inclusief de bermen);

    • de oostgrens van dit plangebied is de Schoemakerstraat (inclusief de bermen), maar ook het Delftechpark ten oosten van de Schoemakerstraat behoort tot dit plangebied. Bij het Delftechpark vormt de A13 de oostgrens van dit plangebied.

  • Het gebied ‘Gele Scheikunde’ tussen de Julianalaan, Michiel de Ruyterweg en Prins Berhardlaan, exclusief de woningen Prins Berhardlaan 1 t/m 5 en exclusief de woningen Julianalaan 154 en 156.

  • Het gebied ‘Bk City’ tussen de Julianalaan, Michiel de Ruyterweg, Zuidplantsoen en Schoemakerstraat.

  • Twee woongebouwen ‘Oxford en Cambridge’ aan het Zuidplantsoen, huisnummer 11 t/m 39 en 41 t/m 69.

  • Een gedeelte van de hoek Zuidplantsoen-Schoemakerstraat (aan de zuidzijde van het Zuidplantsoen), vanwege de beoogde herinrichting van de infrastructuur en openbare ruimte. Dit is een gebied waar geen goedkeuring aan is onthouden, maar dat vanwege de actuele ontwikkelingen in het gebied wordt meegenomen in dit bestemmingsplan.

  • Een gebied aan noordoostelijke zijde van de Charlotte van Bourbonstraat: nummer 1 t/m 71 en directe omgeving.

  • Het woongebouw in het gebied tussen de Michiel de Ruyterweg, Mijnbouwplein, Mijnbouwstraat, De Vries van Heystplantsoen en Julianalaan (exclusief het openbaar groen eromheen).

  • Het woongebouw op de hoek van het Kanaalpad, Mijnbouwplein, Mijnbouwstraat. Dit betreft de adressen Mijnbouwplein 11 t/m 135 en Mijnbouwstraat 116A t/m 118V.

  • Het gebouw van het Science Center aan de Mijnbouwstraat 120.

  • Het gebouw op locatie Botanie aan de Julianalaan 67 en 67A (inclusief een deel van de Botanische Tuin, maar exclusief het deel van het gebouw met adres Poortlandplein 6).

  • De groenstrook aan de Botaniestraat (naast de hoekwoning met tuin op het adres Kanaalweg 6).

  • Een gedeelte van het Oostplein en een gedeelte van de Delfgauwseweg (tussen Oostplein en Frederik Hendrikstraat).

Een nieuw bestemmingsplan is nodig om te voldoen aan de wettelijke eis om per 1 juli 2013 actuele bestemmingsplannen te hebben. Met het ontwerp bestemmingsplan wordt toegewerkt naar een nieuw bestemmingsplan voor het gebied TU Midden. Dit als herziening van diverse geldende verouderde bestemmingsplannen voor dit deel van de TU. Daarnaast wordt met de kleine delen in het noorden van het plangebied een reparatie uitgevoerd van de delen waar in het verleden door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland of door Raad van State goedkeuring aan is onthouden.

U kunt dit bestemmingsplan bekijken en erop reageren. Hieronder leest u hoe u dit doet. Ook vindt u hieronder meer informatie over de bestemmingsplanprocedure.

Het bestemmingsplan inzien

Vanaf 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 kunt u het ontwerpbestemmingsplan op de volgende wijzen bekijken:

  • in de Stadswinkel aan de Phoenixstraat 16. U moet wel eerst een afspraak maken. U kunt bij de Stadswinkel ook een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan kopen,

  • opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “Geavanceerd zoeken” en vul het ID nummer van het bestemmingsplan in. Dit is NL.IMRO.0503.BP0021,

  • via www.delft.nl. Ga naar Inwoners > Gemeente en democratie > Democratie en inspraak en klik door naar Plannen in procedure.

Informatieavond

Op woensdag 14 november 2012 wordt een informatieavond gehouden in het gebouw van het Sport- en Cultuurtcentrum van de TU, Mekelweg 8-10 van 18:00 tot 20:00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst worden op verschillende panelen de hoofdlijnen van het plan uitgelegd. U kunt daar vragen stellen aan deskundigen en mondeling inspreken. Van de mondelinge inspraakreacties wordt een verslag gemaakt.

Reageren op ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Dit betekent dat wij het kunnen aanpassen op basis van de reacties die we erover krijgen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven en dat het om ontwerpbestemmingsplan TU Midden en Noord het gaat. U kunt uw reactie vanaf 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 indienen.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u later een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op met de Stadswinkel via 14015. U kunt ook kijken op www.delft.nl.

Naar boven