Logo Almere
Ontwerpbestemmingsplan Waterhoven, Almere Buiten, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Waterhoven een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 12 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met 24 december 2012).

Voor bovengenoemd bestemmingsplan wordt geen milieueffectrapport opgesteld. Wel is advies ingewonnen bij de wettelijke overlegpartners.

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan betreft de bouw van woningen door middel van particulier opdrachtgeverschap. Het plan betreft vijf wooneilanden met elk vier vrijstaande woningen en een strook woningen (naar keuze vrijstaand, twee-aaneen of in een rij) in de bosstrook op het ‘vasteland’. Daarnaast wordt met het bestemmingsplan ook aan de school aan de Tom Poesstraat een passende bestemming gegeven. Gebleken is dat de behoefte aan de school permanent is.

Hoe kunt u reageren?

Van 12 november 2012 tot en met 24 december 2012 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan Waterhoven. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/team Ruimte op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van team Ruimte).

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP3T02-on01 Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP3T02-on01

Naar boven