Logo Apeldoorn
Inspraak Boswetgrens gemeente Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn is voornemens de Boswetgrens binnen haar gemeente te actualiseren. De reden voor het herzien is dat de vigerende grens uit 1973 stamt en niet meer actueel is. De conceptkaarten met de nieuwe begrenzing liggen de komende periode ter inzage.

Het doel van de Boswet is de instandhouding van het Nederlandse bos. De wet houdt in dat wanneer iemand het bos op zijn/haar perceel wil kappen, diegene hier tenminste een maand voor de kap schriftelijk melding van moet doen. Binnen 3 jaar nadat het bos daadwerkelijk is gekapt moet het worden herplant. Hier ziet de provincie op toe. Als herplanting op de plaats van de kap niet mogelijk is kan dit ook ergens anders, door zgn. boscompensatie. Met bosareaal worden bossen bedoeld die uit 10 are of meer bestaan of rijbeplantingen van ten minste 20 bomen. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een uitzondering, zoals bij het telen van sparren.

De gemeente is bevoegd gezag voor het aanwijzen van de Boswetgrens (en daarmee de gebieden waar de Boswet van toepassing is.).

Tot woensdag 12 december zijn de conceptkaarten Boswetgrens voor Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Lieren, Loenen en Uddel digitaal beschikbaar voor inzage. Ook liggen ze bij de receptiebalie van het stadhuis. U kunt uw reactie sturen naar Owerken_BenP_Secretariaat@apeldoorn.nl.

NB: de overige dorpen binnen de gemeente Apeldoorn vallen onder de Boswet.

Naar boven