Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop’, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop’.

Het plangebied van ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop’ omvat naast de bedrijventerreinen Coenecoop I, II en III ook de gronden van het Coenecoopcollege en het tennispark aan de Kanaaldijk en de gronden rond de Coenecoopring aan de zuidzijde van de A12. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Oude Dreef, in het oosten door de Ringvaart en in het westen door de spoorlijn Gouda-Alphen aan den Rijn. Het plangebied valt uiteen in twee delen, die van elkaar gescheiden worden door de A12. De plangrens van onderhavig bestemmingsplan sluit aan op de plangrens van het bestemmingsplan ‘A12’ en het inpassingsplan ‘Extra Gouwekruising’, dat realisering van een parallelstructuur ten noorden van de A12 mogelijk maakt.

Bij het opstellen van het bestemmingsplan is de bestaande, legale situatie het uitgangspunt geweest; het ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop’ is dan ook conserverend van aard. Waar er binnen het plangebied sprake is van vigerende bouw- en gebruiksmogelijkheden die nog niet helemaal gerealiseerd zijn (met name de gronden binnen Coenecoop III en Focal Point) zijn deze mogelijkheden overgenomen. Nieuwe ontwikkelingen zijn niet in het bestemmingsplan opgenomen. Hiervoor zullen in de toekomst aparte procedures gevolgd moeten worden.

Het ontwerpbestemmingsplan volgt op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop’ dat voor de zomervakantie vier weken ter inzage heeft gelegen. Naar aanleiding van de reacties die op het voorontwerp zijn binnengekomen, zijn er enkele wijzigingen in de planregels en de verbeelding aangebracht. Tevens zijn er enkele ambtshalve aanpassingen doorgevoerd. In de (als bijlage) bij het bestemmingsplan gevoegde ‘Nota reacties en vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop’ zijn al deze wijzigingen opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop’ ligt met ingang van 8 november 2012, gedurende 6 weken (tot en met 19 december 2012), ter inzage bij de Publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen, geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag-avond van 17.00 tot 20.00 uur. Tevens is het plan als pdf raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en digitaal via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0627.bpcoenecoop-0301). Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw A. van Wel van de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling via telefoonnummer 0182-624500.

Waddinxveen, 7 november 2012

Naar boven