Logo Waalwijk
Voorontwerp bestemmingsplan Bedrijventerreinen Zanddonk, Laageinde, Carthografenweg, Van Andelstraat, Berkhaag, Nederveenweg, Scharlo en Maasoever, Waalwijk

Vooraankondiging

Het College van Waalwijk maakt overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat er een bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ wordt voorbereid ten behoeve van de volgende terreinen: Zanddonk, Laageinde, Carthografenweg, Van Andelstraat, Berkhaag, Nederveenweg, Scharlo en Maasoever.

Dit plan bevat niet de bedrijventerreinen Haven en Eerste Zeine. Voor deze terreinen wordt een afzonderlijke procedure gevolgd.

Dit plan heeft tot doel de geldende bestemmingsplannen te actualiseren en de relevante beleidskeuzes uit de ‘Nota Wensbeelden, Uitgangspunten en Randvoorwaarden Bedrijventerreinen’ en ‘Detailhandelsvisie’ te verwerken welke op 11 oktober 2012 door de raad zijn vastgesteld. Deze beleidsnota’s zijn via een uitgebreid inspraak- en overlegproces tot stand gekomen. Om die reden zal geen nader advies van een onafhankelijke instantie over dit voornemen worden ingewonnen.

Terinzagelegging

Het college van Waalwijk heeft besloten om het voorontwerp bestemmingsplan Bedrijventerreinen met ingang van 9 november 2012 gedurende 6 weken ter inzage te leggen conform de inspraak- en participatieverordening.

Genoemd bestemmingsplan ligt gedurende deze termijn voor een ieder ter inzage, zowel de digitale als de papieren versie. De digitale versie via www.waalwijk.nl onder ‘ruimtelijke plannen’ en via www.ruimtelijkeplannen.nl, kies voor ID nummer NL.IMRO.0867.bpWWbdrijvnterrein-vo01. De papieren versie ligt in de genoemde periode ter inzage bij de receptie van het stadhuis in Waalwijk, Taxandriaweg 6 tijdens openingstijden.

Inspraak

In genoemde periode van 6 weken kan een ieder een inspraakreactie over het voorontwerp bestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijk door vóór 21 december 2012 een reactie te zenden naar het College van Waalwijk, Postbus 10150, 5140 GB  Waalwijk.

Het indienen van een inspraakreactie per e-mailbericht is ook mogelijk. Een dergelijk e-mail bericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl en aan bepaalde voorwaarden voldoet die zijn te raadplegen via de pagina contact met de gemeente en onder vermelding inspraakreactie op voorontwerp bestemmingsplan Bedrijventerreinen.

Inspraakbijeenkomst 19 november 2012

Op 19 november 2012 van 19.30 tot 22.00 uur wordt een inspraakbijeenkomst gehouden in Zidewinde, Julianalaan 1 Sprang Capelle. Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de inhoud van het bestemmingsplan en kan een ieder desgewenst mondeling een inspraakreactie naar voren brengen. Aanmelding is niet verplicht, maar wel fijn in verband met de organisatie van de avond. Aanmelden kan tot twee dagen voor de aanvang van de bijeenkomst via de contactgegevens onderaan deze publicatie.

Check uw perceel!

Voor het opstellen van het voorontwerp bestemmingsplan is gebruik gemaakt van inventarisatiegegevens, bijvoorbeeld milieuvergunningen. Wij vragen u de gegevens in het bestemmingsplan te controleren op juistheid.

Beoordeling plannen

Ten opzichte van de geldende bestemmingsplannen betekent het nieuwe bestemmingsplan op sommige punten een verruiming maar ook soms een beperking in de gebruiks- en bouwmogelijkheden.

Tot het moment dat een ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd zal worden, zijn de mogelijkheden vanuit de geldende bestemmingsplannen onverkort van toepassing en gebruiken wij de ‘Nota Wensbeelden, Uitgangspunten en Randvoorwaarden Bedrijventerreinen’ en ‘Detailhandelsvisie’ als toetsingskader voor afwijkingsprocedures en wijzigingsbevoegdheden.

Vanaf het moment dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, kan dit gevolgen hebben voor nadien ingediende bouwaanvragen welke nu nog zouden moeten worden verleend. Als deze in strijd zijn met het nieuwe bestemmingsplan zullen ze worden aangehouden en zodra het nieuwe bestemmingsplan geldt, worden geweigerd.

Vervolg

Het verslag van de inspraakbijeenkomst en alle binnen de inspraaktermijn geleverde mondelinge en schriftelijke reacties worden aan het college voorgelegd. Mede op basis van de ontvangen reacties besluit het college op welke wijze het bestemmingsplan bedrijventerreinen zal worden voortgezet.

Contactgegevens

Voor meer informatie, inzage buiten openingstijden en aanmelden voor de inspraakbijeenkomst kunt u contact opnemen met mevr. M. Clijsen, tel. 0416-683456 of via email: mclijsen@waalwijk.nl.

Naar boven