Logo Veenendaal
Bestemmingsplan “Balkon Zuid” vastgesteld en besluit geen exploitatieplan vast te stellen, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 oktober 2012 heeft besloten:

  • 1. het bestemmingsplan ‘Balkon Zuid’ ongewijzigd vast te stellen en

  • 2. voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het ontwerp van deze besluiten heeft al eerder ter inzage gelegen.

Ligging van het plangebied

Het plangebied “Balkon Zuid” wordt begrensd door de Dragonderweg en het natuurontwikkelings-gebied De Groene Grens, dat is gelegen in de gemeente Ede.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan “Balkon Zuid” voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de bouw van 57 woningen binnen het plangebied.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en het besluit tot vaststelling van het plan liggen met ingang van donderdag 8 november 2012 gedurende zes weken (dus tot en met 19 december 2012) ter inzage bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Ook op de website van de gemeente (www.veenendaal.nl) kunt u het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken vinden bij het thema Actueel, onder het kopje ‘Openbare bekendmakingen’.

Crisis- en herstelwet

Dit bestemmingsplan valt in categorie 3.1 van Bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Deze wet is van rechtswege van toepassing op dit bestemmingsplan. Dat heeft onder meer tot gevolg dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op een beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen ook beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet binnen de beroepstermijn gemotiveerd zijn. Het indienen van een pro-formaberoepschrift is niet toegestaan. Als u beroep instelt, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. U krijgt hiervan bericht van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 20 december 2012, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met mevrouw Swart van de afdeling Beleid & Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 674.

Naar boven