Overgang Dela uitvaart en levensverzekering, Verzekeringswezen

Verzekeringswezen: overgang van rechten en verplichtingen uit overeenkomsten van (natura-)uitvaart- en levensverzekering ingevolge Afdeling 3.5.1a van de Wet op het financieel toezicht (artikel 3:115, eerste lid juncto artikel 3:119, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht)

  • 1. DELA Uitvaartzorg Verzekeringen N.V., gevestigd te Eindhoven en kantoorhoudende aan de Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven, deelt hierbij aan polishouders mee dat zij voornemens is in het kader van een juridische fusie in de zin van artikel 309 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek tussen haar als verdwijnende en Dela Natura Uitvaart Verzekeringen N.V., gevestigd te Eindhoven en kantoorhoudende aan de Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven, als verkrijgende rechtspersoon haar rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van (natura-)uitvaart- en levensverzekering, met ingang van 1 januari 2012 over te doen gaan naar Dela Natura Uitvaart Verzekeringen N.V., gevestigd te Eindhoven, welke vennootschap na de fusie is genaamd DELA Natura- en levensverzekeringen N.V., in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De Nederlandsche Bank N.V. heeft op 2 november 2012 vastgesteld dat de gegevens overgelegd bij de aanvraag tot instemming met de overgang, voldoende zijn voor de voorbereiding van haar beschikking. De Nederlandsche Bank N.V. heeft op grond van artikel 3:119, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht DELA Uitvaartzorg Verzekeringen N.V. vervolgens opdracht gegeven om van het voornemen tot overgang van rechten en verplichtingen mededeling te doen in de Staatscourant.

  • 3. De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van (natura-)uitvaartverzekering die behoren of behoord hebben tot de portefeuille van DELA Uitvaartzorg Verzekeringen N.V. en alle overeenkomsten van levensverzekering, die als gevolg van de voorgenomen juridische afsplitsing van Dela Verzekeringen N.V. zullen gaan behoren tot de portefeuille van DELA Uitvaartzorg Verzekeringen N.V. De voorgenomen overgang brengt geen enkele wijziging in de voorwaarden waaronder de overeenkomsten van levensverzekering zijn aangegaan. De polissen blijven onverminderd en ongewijzigd van kracht.

  • 4. Polishouders kunnen zich schriftelijk verzetten tegen de overgang binnen 30 dagen na dagtekening van deze Staatscourant bij De Nederlandsche Bank N.V., Postbus 98, 1000 AB Amsterdam, onder vermelding van polisnummer(s). Indien één vierde of meer van de polishouders zich binnen de gestelde termijn tegen de voorgenomen overgang heeft verzet, zal de overgang niet volgen. Dat geldt dan ook voor hen die zich niet tegen de overgang hebben verzet.

  • 5. De Nederlandsche Bank N.V. verleent schriftelijk instemming met de overgang als niet binnen de gestelde termijn één vierde of meer van de polishouders zich tegen de voorgenomen overgang heeft verzet en er bij De Nederlandsche Bank N.V. geen bedenkingen tegen de overgang bestaan of er moet aan deze bedenkingen tegemoet gekomen zijn. De overgang zal dan volgen en is van kracht voor alle betrokkenen.

Naar boven