Logo Opmeer
Startdocument Planm.e.r. bestemmingsplan Landelijk Gebied Opmeer, Opmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Opmeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 Wet milieubeheer, bekend dat ten behoeve van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Opmeer een milieueffectrapportage voor plannen wordt uitgevoerd (Planm.e.r.).

Milieueffectrapportage

Deze planm.e.r. is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het planMER (het milieueffectrapport) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan mogelijk maakt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 omdat significant negatieve effecten op de dichtstbijzijnde Natura 2000-gebieden op voorhand niet geheel zijn uit te sluiten.

Startdocument reikwijdte en detailniveau

De procedure begint met het Startdocument over de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (de inhoud van het PlanMER). In dit Startdocument worden o.a. aanleiding en aanpak van het milieueffectentraject beschreven. Het Startdocument ligt vanaf vrijdag 9 november 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis van Opmeer, Klaproos 1 te Opmeer.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze kenbaar maken over het Startdocument én het voornemen een milieueffectrapport (PlanMER) inclusief Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 op te stellen (let op: dus in dit stadium geen reacties op het bestemmingsplan). Zienswijzen kunt u schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Opmeer, 1716 VS Opmeer. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt (tel: 0226-363302).

Vervolg procedure

Een Nota van Antwoord wordt opgesteld en aan diegenen die zienswijzen hebben ingebracht toegestuurd. Indien daar aanleiding toe bestaat werken zienswijzen rechtstreeks door in het milieueffectrapport. Het Startdocument wordt overigens niet aangepast en opnieuw vastgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied zal naar verwachting in januari 2013 tezamen met het definitieve milieueffectrapport ter visie worden gelegd.

Naar boven