Logo Schiedam
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Brandweerkazerne’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat, ingevolge de voorbereiding van het bestemmingsplan ‘Brandweerkazerne’, met ingang van 7 november 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Brandweerkazerne’ voor eenieder ter inzage wordt gelegd.

Aanleiding

De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (hierna: VRR) heeft de wens om een nieuwe brandweerkazerne op te richten.De locatie ten noordoosten van Plein 1940–1945 voldoet aan de hoge eisen van de VRR als het gaat om onder andere de aanrijdtijden. De locatie is dan ook gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen zoals de A20. Gezien het maatschappelijk belang wil de gemeente Schiedam meewerken aan de ontwikkeling van een nieuwe brandweerkazerne.

Plangebied

Het plangebied is driehoekig van vorm en ligt ten noordoosten van Plein 1940-1945. Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het voetpad langs de 's-Gravelandseweg, aan de zuidzijde door de hekwerken langs de trambaan (nabij Horvathweg) en aan de noordzijde door de hekwerken langs de spoorlijn Schiedam–Hoek van Holland.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 7 november 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is het KCC op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Schiedam (www.schiedam.nl).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Naar boven