Logo Alkmaar
Ontwerpbestemmingsplan ‘Boekelermeer Zuid’ en ontwerpexploitatieplan ‘Boekelermeer Zuid’, Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 en artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Boekelermeer Zuid’ en bijbehorend exploitatieplan ‘Boekelermeer Zuid’ in ontwerp ter inzage liggen.

Het gebied waarop het ontwerp bestemmingsplan ‘Boekelermeer Zuid’ betrekking heeft, wordt begrensd door de watergang ten zuiden van de Pyrietstraat, het zuiden van het terrein van G.P. Groot en Anema, het Noordhollands Kanaal en de gemeentegrens met Castricum en Heiloo.

Het gebied waarop het ontwerp exploitatieplan ‘Boekelermeer Zuid’ betrekking heeft, betreft globaal hetzelfde gebied. In het westen behoort onder andere de ringsloot niet tot het exploitatieplangebied.

Het bestemmingsplan is er voornamelijk op gericht om de bestaande bebouwing- en gebruiksmogelijkheden van de gronden op het bedrijventerrein vast te leggen. Daarnaast is vigerend beleid en wetgeving in het bestemmingsplan verwerkt. Naar aanleiding van participatiereacties zijn sommige onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp.

Omdat kostenverhaal binnen het plangebied niet voor alle gronden anderszins is verzekerd en er een noodzaak is tot het stellen van eisen en regels over onder meer de inrichting van de openbare ruimte, is de gemeente verplicht gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Zo heeft de gemeente niet alle gronden in eigendom, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke particuliere grondeigenaar een exploitatieovereenkomst gesloten. Vandaar dat bij dit ontwerp bestemmingsplan het bijbehorend ontwerp exploitatieplan ‘Boekelermeer Zuid’ ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan liggen voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van 8 november tot en met 19 december 2012 bij de balie "Bouwen en Wonen" van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.

De openingstijden van het Stadskantoor zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur zonder afspraak, op maandag tot en met vrijdag van 12.00-16.30 uur op afspraak en donderdagavond van 16.30-20.00 uur op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Alkmaar of telefonisch tel. 14072 op maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan en het exploitatieplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Stad/Bestemmingsplannen/Plannen ter inzage). Het bestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Boekelermeer Zuid) of via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00112-0201

Ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Zienswijzen kunnen worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, sector Stadsontwikkeling, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

Ten aanzien van het ontwerp exploitatieplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Deze zienswijzen kunnen worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, sector Stadsontwikkeling, t.a.v. vakgroep Planeconomie, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

7 november 2012

Burgemeester en wethouders van Alkmaar,

Naar boven