Logo Veendam
Voorbereidingsbesluit Autorama, Veendam

Burgemeester en wethouders van Veendam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 2 november 2012 heeft besloten te verklaren dat voor het winkelcentrum Autorama een herziening wordt voorbereid voor het bestemmingsplan betrekking hebbend op het gebied dat is aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart, welke herziening tot doel heeft een nadere regeling tot stand te brengen voor het gebruik van gronden en bouwwerken ten behoeve van een supermarkt.

Inhoud van het besluit

Het gebied waarop dit voorbereidingsbesluit betrekking heeft, omvat het winkelcentrum Autorama. Op de bij het besluit behorende kaart van 30 oktober 2012 zijn de grenzen exact aangegeven. Met het voorbereidingsbesluit wordt een verbod neergelegd op wijzigingen in het gebruik van gronden of bouwwerken, indien en voor zover door de wijziging in gebruik het aantal supermarkten meer zal gaan bedragen dan één dan wel het aantal vierkante meters verkoopvloeroppervlakte ten behoeve van de bestaande Albert Heijn supermarkt wordt vermeerderd met meer dan 200 m². Met het verbod wordt voorkomen dat de beleidsdoelstelling van de op te stellen herziening van het bestemmingsplan door wijzigingen in het gebruik wordt doorkruist. Met de gekozen formulering van het verbod wordt voorkomen dat de bestaande op de locatie gevestigde supermarkt onnodig hinder ondervindt van het besluit.

Detailhandel

In dit voorbereidingsbesluit wordt onder een supermarkt het volgende verstaan: “een detailhandelbedrijf in de vorm van een zelfbedieningswinkel waar levensmiddelen, voedingsmiddelen - inclusief versartikelen zoals groente, brood, vlees en zuivel - en huishoudelijke artikelen worden verkocht, met een verkoop vloeroppervlak van tenminste 750 m²”.

In werking en ter inzage

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 4 november 2012 en ligt met ingang van die datum met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis. Het voorbereidingsbesluit is ook te raadplegen op www.veendam.nl en via de landelijke voorziening op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Veendam.

Naar boven