Logo Rucphen
Bestemmingsplan ‘Kom St. Willebrord’ gewijzigd vastgesteld, Rucphen

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Rucphen in zijn vergadering van 27 september 2012 het bestemmingsplan “Kom St. Willebrord” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud in het kort

Het bestemmingsplan omvat de actualisering, digitalisering en samenvoeging van alle geldende ruimtelijke plannen binnen de bebouwde kom van de kern St. Willebrord. Daarbij gaat het met name om een algehele herziening van de verouderde bestemmingsplannen “Bebouwde kom St. Willebrord” en “Centrum St. Willebrord”.

Het bestemmingsplan maakt onderdeel uit van het actualisatieprogramma voor ruimtelijke plannen waaraan de gemeente Rucphen momenteel werkt. In dit kader heeft het plan een conserverend en consoliderend karakter: de bestaande (planologische) situatie is het uitgangspunt. Alleen wanneer sprake is van ontwikkelingen die al mogelijk zijn in de geldende bestemmingsplannen en van initiatieven waarvoor reeds een separate procedure is doorlopen, zijn deze in het plan meegenomen. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt dus uitsluitend beoogd om de planologische regelingen en bestemmingen in de bestaande en deels verouderde plannen ‘koud over te zetten’ naar een actueel en digitaal bestemmingsplan.

Wijzigingen

De wijzigingen vloeien voort uit de zienswijzen die eerder tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren zijn gebracht en hebben betrekking op de verbeelding en de toelichting. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan wordt verwezen naar raadsvoorstel en -besluit.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf en de daarop betrekking hebbende stukken, zal met ingang van 8 november 2012 gedurende een (beroeps)termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage liggen in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 27 te Rucphen. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0840.2584M0001-DEF1).

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt eveneens toe aan een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovengenoemde termijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, zal de werking van dit besluit worden opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven