Logo Vught
Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’, Vught

De gemeenteraad van Vught heeft op 20 september 2012 het bestemmingsplan 'Buitengebied 2011' gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Het plangebied beslaat grotendeels buitengebied inclusief de kern Cromvoirt. Het bestemmingsplan 'Buitengebied 2011' is een gedetailleerd bestemmingsplan met een beheerskarakter.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 29 oktober 2012 voor het bestemmingsplan "Buitengebied 2011" een reactieve aanwijzing gegeven betreffende:

  • de bescherming van de ecologische hoofdstructuur binnen de bestemming 'Recreatie - IJzeren Man';

  • de wijzigingsbevoegdheid voor schuilgelegenheden en paardenbakken buiten een bouwvlak;

  • een dierenpension als nevenactiviteit in de groenblauwe mantel of ecologische hoofdstructuur;

  • artikel 43.1 sub a voor zover het betreft agrarische bouwvlakken met de aanduiding 'intensieve veehouderij' in het extensiveringsgebied.

De reactieve aanwijzing heeft tot gevolg dat deze onderdelen geen deel uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan.

Terinzage

Het bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing liggen ter inzage van maandag 12 november tot en met maandag 24 december 2012. U kunt in deze periode de stukken inzien op werkdagen van 9:00 tot 12:30 uur bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 te Vught. De stukken zijn te raadplegen via www.vught.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Binnen de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld door belanghebbende die:

  • tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

  • redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;

  • bezwaren hebben tegen de reactieve aanwijzing van 29 oktober 2012 van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. In het beroepschrift staan in ieder geval:

uw naam en adres; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

de redenen van het beroep en uw handtekening.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 27 december 2012, met uitzondering van de gedeelten die onder de reactieve aanwijzing vallen,. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State over uw beroep heeft beslist. Misschien kunt of wilt u die beslissing over uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend.

Naar boven