Logo Renkum
Vaststelling bestemmingsplan Heveadorp 2012, Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 31 oktober 2012 het bestemmingsplan Heveadorp 2012 gewijzigd vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de in Heveadorp geldende bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van het dorp Heveadorp, waaronder alle bestaande woningen met bijbehorende percelen inclusief de Seelbeek. Het betreft een zogenaamd conserverend plan, het plan maakt geen nieuwbouw van woningen mogelijk, maar legt de bestaande situatie vast en actualiseert de bestemmingsplanbepalingen aan de huidige wetgeving en inzichten. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Oude Oosterbeekseweg in het noordwesten, de percelen van de woningen aan de Valkeniershof 6 tot 10 in het oosten, de Seelbeek en de Valkeniersbossen in noordoosten, de Veerweg/Fonteinallee in het zuiden, de percelen van de woningen aan de Dunolaan 38 en Rijnlaan 5, 10 en 12 in het zuidwesten, de Dunolaan in het zuidwesten en de percelen van de woningen aan de Dunolaan 55, Ir. Munterlaan, Tuinlaan, Noorderlaan 15 en 17 en de Middenlaan in het westen.

Naar aanleiding van onder andere de zienswijzen en een amendement is het bestemmingsplan op enkele ondergeschikte onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar het aangenomen amendement en de reactie op de zienswijzen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen. Kort samengevat komen de wijzigingen neer op enkele aanvullingen van de regels zoals het toevoegen van een afwijking van de regels voor een iets hogere goot- en bouwhoogte van een aan- en uitbouw bij een woning, een afwijking voor een iets hogere hoogte van erf- en terreinafscheidingen in de bestemming ‘Horeca’ en ‘Maatschappelijk’ en het op de verbeelding aanpassen van het bouwvlak van de woning aan de Dunolaan 4a aan de feitelijke situatie.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van woensdag 7 november 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Doorwerth. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0134hv-va04 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0134hv-/NL.IMRO.0274.bp0134hv-va04.

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan kunnen alle belanghebbenden, dus ook degene die geen zienswijze hebben ingediend, gedurende beroepstermijn beroep instellen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Aangezien het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven