Logo Harenkarspel
Bestemmingsplan “Dirkshorn” (NL.IMRO.0395.BPDHN2011-VA01) vastgesteld, Harenkarspel

In overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Harenkarspel bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2012 het bestemmingsplan “Dirkshorn” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat de kern van Dirkshorn, exclusief de recreatieterreinen. Het bestemmingsplan is er op gericht om de bestaande bebouwing en het bestaande gebruik van grond en gebouwen vast te leggen. Wijziging van bebouwing en gebruik wordt slechts beperkt toegelaten. Het bestemmingsplan biedt een (nieuwe) mogelijkheid voor de bouw van acht startersappartementen aan de Spoetnikstraat en voor acht startersappartementen ter plaatse van Dorpsstraat 16/16a. Het bestemmingsplan bevat een wijzigingsmogelijkheid naar woningbouw in het kader van Ruimte voor-Ruimte aan de zuidkant van de kern. Die wijzigingsmogelijkheid is een aparte, later te concretiseren en uit te voeren procedure.

Met ingang van de dag na deze publicatie is het vastgestelde bestemmingsplan digitaal te raadplegen via www.harenkarspel.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl, en ligt het tevens voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Vanaf de dag na terinzagelegging bestaat gedurende 6 weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij:

Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Daarnaast kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan. Wanneer u een beroepschrift heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven