Logo Nieuwkoop
Ontwerpbestemmingsplan Kern Nieuwkoop ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan Kern Nieuwkoop met ingang van donderdag 8 november 2012 tot en met woensdag 19 december 2012 gedurende zes weken ter inzage te leggen.

Het ontwerpbestemmingsplan is een actualisatie van het bestemmingsplan dat nu geldt voor de kern van Nieuwkoop en het bedrijventerrein De Olm. Ook worden enkele percelen meegenomen in de actualisatie uit het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied voormalig Nieuwkoop. Het betreft Nieuwveenseweg 43 t/m 49, Noordenseweg 4 t/m 44, locatie woningbouw Zevensprong nabij Noordenseweg 21 en Noordenseweg 23 (Multifunctioneel Cultureel Centrum De Zevensprong).

Het nieuwe bestemmingsplan kent weinig veranderingen ten opzichte van de huidige bestemmingen. Wel is er een aantal ontwikkelingen mogelijk gemaakt. De belangrijkste daarvan zijn: Dorpsstraat 15-17: sloop van twee oude huizen en een schuur, bouw van drie woningen daarvoor in de plaats; Dorpsstraat 63: sloop van de voormalige meubelwinkel van Verhage, bouw van zes woningen daarvoor in de plaats; Nieuwveenseweg achter nummer 25: bouw van maximaal twee woningen (na wijziging van het bestemmingsplan); Nieuwveenseweg 39a: verruiming gebruiksmogelijkheden Sportcentrum Nieuwkoop; Buytewech-Oost: verdere invulling van deze nieuwbouwlocatie.

Het ontwerpbestemmingsplan is te zien op www.nieuwkoop.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het plan ook ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), Teylersplein 1 te Nieuwveen. Op dinsdag 20 november 2012 is er een inloopbijeenkomst van 16.00 tot 17.30 uur en 19.00 en 20.30 uur in De Rank in Nieuwkoop. Dan kunt u vragen stellen aan medewerkers van de gemeente over dit bestemmingsplan. Iedereen die een (inspraak)reactie heeft gegeven over het voorontwerpbestemmingsplan, krijgt automatisch een brief van ons over deze reactie.

De gemeenteraad heeft ervoor gekozen om na de formele ter inzage periode van zes weken van een bestemmingsplan een hoorzitting te houden. Als u een zienswijze heeft ingediend en u wilt deze graag toelichten kunt u zich aanmelden tot en met dinsdag 8 januari 2013 bij de griffier van de gemeente Nieuwkoop.  U kunt de griffier, E. van Holthe, bereiken op 0172-521308 of via de mail griffier@nieuwkoop.nl   Vermeldt daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en aanmelding voor hoorzitting bestemmingsplan Kern Nieuwkoop. Tijdens de hoorzitting kunt u uw ingediende zienswijze aan een aantal raadsleden uitleggen. De hoorzitting voor dit bestemmingsplan is op dinsdagavond 22 januari 2013.

De gemeenteraad neemt naar verwachting eind april 2013, met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven