Logo Noordwijkerhout
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning Schippersvaartweg 34 te Noordwijkerhout

Bestemmingsplan op aanvraag samen met omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan is opgesteld op aanvraag. Het betreft een bestemmingsplanwijziging voor uitsluitend de locatie Jansen’s Overseas B.V. Schippersvaartweg 34 te Noordwijkerhout. Deze bestemmingsplanwijziging houdt in het juridisch planologisch mogelijk te maken om de voorgenomen uitbreiding, die deels zal worden gerealiseerd binnen de geldende bestemming, ook mogelijk te maken op het deel van de locatie waar nu nog een agrarische bestemming bollenteelt op rust.

Het plangebied met de huidige bebouwing van Jansen’s Overseas is gelegen ten oosten van de kern Noordwijkerhout en ten zuiden van de Schippersvaartweg. Dit gebied heeft ruimtelijk gezien voornamelijk een agrarisch karakter (teelt) met daarbinnen diverse agrarische handels en exportbedrijven. De beoogde uitbreiding zal voornamelijk ten oosten van de bestaande bebouwing gerealiseerd gaan worden.

Ter zake van het ontwerp van het bestemmingsplan alsmede het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft de gemeenteraad op 29 september 2012, ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, een coördinatiebesluit genomen, inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Ter inzage legging

Het ontwerp van het bestemmingsplan, alsmede het ontwerp van de omgevingsvergunning liggen conform artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening van 7 november tot en met 18 december 2012 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Herenweg 4 te Noordwijkerhout. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Met deze gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 paragraaf 3.6.1, artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken.

De zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

De zienswijzen ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Vaststelling

De gemeenteraad zal binnen twaalf weken na afloop van de terinzagetermijn beslissen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling zal de omgevingsvergunning door het college van burgemeester en wethouders zo spoedig mogelijk worden verleend, waarna de genomen besluiten ter inzage worden gelegd.

Naar boven