Logo Maastricht
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Maastricht-West', Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Maastricht-West’ gewijzigd is vastgesteld bij besluit van de raad der gemeente Maastricht d.d. 18 september 2012 Er is geen exploitatieplan mede vastgesteld.

Het plan is ten opzichte van het ontwerp onder andere op de volgende punten gewijzigd:

De verbeelding: hoek veliahof/Drenkelingsweg aanpassen situering regenwaterbuffer; toevoegen functieaanduiding ‘specifieke vorm van groen-kinderboerderij’ ter plaatse van de weitjes rondom de (kinder)boerderij Daalhoeve; toevoegen functieaanduiding ‘opbaarruimte’ ter plaatse van het perceel Bilserbaan 1/dr. Van Kleefstraat; aan perceel Volksplein 33 wordt de functieaanduiding ‘bedrijf’ toegevoegd en de bestemmings- en aanduidingsgrenzen worden in overeenstemming gebracht met de eigendomsituatie; de contouren van het bestemmingsvlak ‘Wonen’ van de woningen Schaliedekkersdreef 1,3,5 en 7 worden in overeenstemming gebracht met de eigendomssituatie.; de contouren van het bestemmingsvlak ‘Maatschappelijk’ ter plaatse van de kerk Mariaberg (Fatimaplein) worden in overeenstemming gebracht met de eigendomssituatie.

Regels: artikel 15.1 wordt aangevuld met “opbaarruimte, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘opbaarruimte’; artikel 8.1 aanvullen met “het gebruik voor aan de kinderboerderij en natuureducatie gerelateerde activiteiten, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van groen-kinderboerderij”; in artikel 8 aanvullen met de bebouwingsmogelijkheid m.b.t. de stallen voor het houden van landbouwhuisdieren van de kinderboerderij; de verwijzing naar bijlage 1 in artikel 4,5,6,7,15 wordt gecorrigeerd in bijlage 4; artikel 9.1.c wordt gewijzigd in “ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van maatschappelijk - kinderboerderij’ uitsluitend voor een kinderboerderij en een kleinschalige boerderijwinkel, weekmarkt en overige aan de kinderboerderij en natuureducatie gerelateerde activiteiten”.

Toelichting: de tekst in paragraaf 2.4.13 wordt aangevuld met een opmerking over het in acht nemen van de beleidsnota parkeren en de parkeernormen Maastricht 2011 bij functiewijzigingen en de tekst in paragraaf 4.2 met betrekking tot het Ruimtelijk Mobiliteitspakket Maastricht-Noord (RMP) wordt vervangen door een nieuwe tekst.

Daarnaast hebben enkele tekstuele- en technische aanpassingen plaatsgevonden. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar het raadsvoorstel- en besluit.

Vanaf 12 november 2012 liggen het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken zes weken lang ter inzage aan het gemeenteloket (zie rubriek gemeenteloket), digitaal opvraagbaar via www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Het plan wordt verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpMtrichtWest-vg01

en de bronbestanden van het bestemmingsplan worden in deze periode digitaal beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet tijdig hebben gedaan of degenen die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn van zes weken afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 9 november 2012

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, dhr.P.J. Buijtels

De Burgemeester, dhr. O. Hoes

Naar boven