Logo Maastricht
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'de Leim', Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat, het bestemmingsplan ‘De Leim’ gewijzigd is vastgesteld bij besluit van de raad der gemeente Maastricht d.d. 23 oktober 2012. Er is geen exploitatieplan vastgesteld omdat het kostenverhaal anderszins is geregeld.

Het plan is ten opzichte van het ontwerp op onder andere de volgende punten gewijzigd.

  • Regels: artikel 1 begripsomschrijving toegevoegd nieuw artikellid 1.10 vernummering overige artikels, artikel 3.2.1 a vervallen zinsnede ‘specifieke vorm van centrum-kleinschalige detailhandel en horeca’, artikel 3.2.1 c vervallen, artikel 3.2.1 d vernummerd naar c, artikel 3.4.1 zinsnede toegevoegd “en horeca in de categorieën 1 tot en met 3” en “met een nettovloeroppervlakte van max. 2400 m2”, artikel 7 vervallen dubbelbestemming ‘Waarde-Maastrichts erfgoed en vernummering overige regels, artikel 15 en 16 vernummerd naar 14 en 15.

  • Toelichting: In paragraaf 2.4.5 laatste zin: wijziging aantal ondergrondse parkeerplaatsen van 106 naar 104 en toevoeging zinsnede over parkeerplaatsen en parkeernormering. In paragraaf 3.2.1., 3.2.2. en 3.3 is oude tekst vervallen/ en de nieuwe tekst is beter toegesneden op plangebied terwijl bij paragraaf.5.4 uitgebreidere tekst is opgenomen waarom het plan voldoet aan een goede ruimtelijke ordening. Volledig vervallen is paragraaf 3.3.1 en 3.3.2. Paragraaf 3.4. is aangevuld met onderzoeken/conclusie om te motiveren waarom dubbelbestemming ‘Waarde-Maastrichts erfgoed’ kan vervallen. In hoofdstuk 4 is de eerste algemeen weergegeven alinea vervangen door twee nieuwe met beschrijving van de concrete bouwplannen met bijbehorende parkeerplaatsen. Tekst is toegevoegd in paragraaf 5.7 laatste alinea betreffende flora- en faunaonderzoek ‘, in paragraaf 5.8 een zinsnede na de laatse alinea betreffende gasleidingen en in 5.9 over bezonning. Bij bijlage 2 is toegevoegd de rapprotage inventariseren Veldonderzoek verkennede fase Akersteenweg 124 Maastricht’. Verder is toegevoegd bijlage 5 ‘bezonningsschema’. Inj paragraaf 6.12.3 5e golletje is de tekst ‘ontheffings-‘vervangen door ‘afwijkings-‘.

  • Verbeelding: Vervallen is de dubbelbestemming ‘Waarde-Maastrichts erfgoed’, toegevoegd de aanduiding met maximale bouwhoogte van 5 meter t.p.v. de locatie voor het paviljoen en gewijzigd is de dubbelbestemmings ‘leiding-Gas’en aanduiding ‘hartlijn leiding-gas’, aangepast aan nieuwe tracé gasleiding.

Verder hebben wijzigingen plaatsgevonden naar aanleiding van een drietal ingediende zienswijzen.

Voor een compleet overzicht en nadere informatie wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit.

Vanaf 12 november 2012 liggen het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken zes weken lang ter inzage aan het gemeenteloket (zie rubriek gemeenteloket), digitaal opvraagbaar via www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen Het plan wordt verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bp.DeLeim-vg01 en de bronbestanden van het bestemmingsplan worden tijdens de termijn van ter inzage legging digitaal beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet tijdig hebben gedaan of degenen die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn van zes weken afloopt, tenzij binnen de beroepsperiode een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 9 november 2012

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De Burgemeester, Dhr. O. Hoes

Naar boven