Logo Peel en Maas
Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘De Keup’, besluit hogere grenswaarden ten behoeve van de nieuwe woningen in De Keup en wijziging bebouwde komgrens voor het bestemmingsplangebied in Helden, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 23 oktober 2012 het bestemmingsplan ‘De Keup’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad op 23 oktober 2012 besloten om de bebouwde komgrens ten behoeve van het bestemmingsplangebied te wijzigen. Het plangebied valt daardoor binnen de bebouwde kom. De wijziging ziet niet op de Roggelseweg als zodanig.

Inhoud bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en wijziging bebouwde komgrens

Het bestemmingsplan is een planologische regeling voor ca. 38 (ruimte voor ruimte) woningen. Het plangebied is gelegen aan de Roggelseweg, ten zuiden van de kern van Helden.

Het beeldkwaliteitsplan beoogt de beeldkwaliteit van De Keup te waarborgen en zal als toetsingskader dienen voor toekomstige omgevingsvergunningen voor de te bouwen woningen.

De bebouwde komgrens wordt zodanig gewijzigd dat het toekomstige woongebied binnen de bebouwde kom ligt. De Roggelseweg als zodanig valt niet binnen de bebouwde kom.

Wilt u het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en wijzigingsbesluit bebouwde kom inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken en he besluit tot wijziging van de bebouwde komgrens inzien van 8 november 2012 tot en met 20 december 2012.

  • Het bestemmingsplan is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl -> ‘leven en werken’ -> ruimtelijke ordening’. het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0022;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit tot wijziging van de bebouwde kom ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Inhoud besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied van bovengenoemd bestemmingsplan wordt de bouw van ca. 38 woningen mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Daarom hebben burgemeester en wethouders op 23 oktober 2012 met toepassing van artikel 110c Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld.

Wilt u het besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien?

Het besluit hogere grenswaarde met de bijbehorende stukken ligt tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan van 8 november 2012 tot en met 20 december 2012 in het gemeentehuis, tijdens openingstijden, bij de publieksbalie ter inzage.

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde

De beroepstermijn loopt van 9 november 2012 tot en met 20 december 2012.

Bezwaartermijn wijziging bebouwde komgrens

De bezwaartermijn loopt van 8 november 2012 tot en met 19 december 2012

Beroep instellen en bezwaar maken

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het hogere grenswaardebesluit. Belanghebbenden kunnen ook beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Tegen het besluit tot wijziging van de bebouwde komgrens kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde termijn een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, Postbus 7088, 5980 AB in Panningen.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden tegen het besluit worden aangevoerd. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangedragen.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan of het hogere grenswaardebesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit tot wijzigen bebouwde komgrens niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de bezwaartermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ in Roermond.

Panningen, 7 november 2012

Naar boven