Ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemendaal 2012’

Burgemeester en wethouders van Bloemendaal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemendaal 2012’ met ingang van 10 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemendaal 2012’ omvat de gehele dorpskern van Bloemendaal en de hierbinnen gelegen landgoederen en recreatiegebieden. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt 11 oude bestemmingsplannen, die in verschillende perioden zijn opgesteld en waarbij verschillende wijzen van bestemmen werden toegepast. Door het opstellen van één nieuw bestemmingsplan ontstaat er één uniforme bestemmingsregeling voor de gehele kern Bloemendaal. Gebouwen en percelen krijgen hierdoor in gelijke gevallen gelijke bouw- en gebruiksmogelijkheden.

Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard. Op die percelen waar ontwikkelingen mogelijk zijn, worden de directe buurpercelen schriftelijk geïnformeerd over de voorgenomen ontwikkeling.

Het ontwerpbestemmingsplan is in de periode van 10 februari t/m 22 maart 2012 van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 tot 12.30 uur in te zien op de volgende locaties:

  • Bij de receptie van het gemeentehuis aan de Bloemendaalseweg 158 te Overveen;

  • op de locatie Brouwerskolk aan de Brouwerskolkweg 2 te Overveen;

Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 201, 2050 AE te Overveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de projectleider, dhr. J. Rozema, telefoon (023) 52 25 708.

Naar boven