Logo Almelo
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Centrum Oost”, gemeente Almelo

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 16 oktober 2012 het bestemmingsplan “Centrum Oost” (NL.IMRO.0141.BP00049-0401) gewijzigd vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten voor het gebied geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wro vast te stellen.

Het plangebied grenst aan de oostzijde van het centrumgebied. Het kanaal Almelo - Nordhorn vormt de noordgrens van het plangebied, in het westen wordt het gebied begrensd door de Ootmarsumsestraat, de Molenstraat, het Kolkje en de Grotestraat-Zuid. In het oosten wordt het plangebied begrensd door de Van Rechteren Limpurgsingel. De zuidgrens wordt gevormd door de Krikkenstraat, het Hagenpark en de Hofstraat.

In het plan is vastgelegd wat de mogelijkheden zijn van de (afzonderlijke) percelen binnen het gebied. Het nieuwe bestemmingsplan is een actualisatie en heeft voornamelijk een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande situatie zo veel mogelijk gehandhaafd is.

Wijzigingen

Er zijn wijzigingen naar aanleiding van ingekomen zienswijzen en er zijn overige wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Oost’ hebben betrekking op de toelichting, regels en verbeelding.

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan Centrum Oost vast te stellen met inachtneming van (op hoofdlijnen) de volgende wijzigingen:

Wijzigingen op de verbeelding

Op de verbeelding zijn er wijzigingen aangebracht voor de volgende locaties; Ootmarsumesestraat-Winkelsteeg, complex Hagenborgh (Hagenborgh-Schouwburgplein), Sluiskade Zuidzijde 181-183 en Sluiskade Zuidzijde 185g en 187.

Wijzigingen in de regels

Binnen de begripsbepalingen, de bestemmingen ‘Centrum - 1 en 2’, ‘Gemengd - 1, 2 en 5’, ‘Tuin - 1’, ‘Wonen’, ‘Verkeer’, ‘Groen’ en de algemene afwijkingsregels zijn wijzigingen aangebracht.

Aangebrachte wijzigingen in de toelichting

De toelichting is uitgebreid met name met betrekking tot het perceel Sluiskade Zuidzijde 181-183.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het desbetreffende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, alsmede het raadsbesluit.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 7 november 2012 gedurende zes weken ter inzage (derhalve tot en met 18 december 2012) bij de afdeling publiekszaken (publieksbalie, centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo). Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.almelo.nl/bestemmingsplannen, als ook via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep (gewijzigde) vaststelling.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen in de bovengenoemde termijn van ter inzage legging beroep instellen. Tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan een ieder in deze termijn beroep instellen. Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten : naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Naar boven