Logo Maasgouw
Vaststellingsbesluit bestemmingsplan “Ruimtelijke ontwikkeling gebied Schoolstraat-Oude Trambaan te Thorn”, Maasgouw

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Vaststellingsbesluit bestemmingsplan “Ruimtelijke ontwikkeling gebied Schoolstraat-Oude Trambaan te Thorn”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Ruimtelijke ontwikkeling gebied Schoolstraat-Oude Trambaan te Thorn” is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 20 september 2012.

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan is gelegen in het gebied tussen de Schoolstraat en Oude Trambaan in Thorn. Het bestemmingsplan, een partiële herziening van het bestemmingsplan “Op den Toom”, voorziet in de bouw van een brede school met bijbehorende voorzieningen, een verenigingszaal annex concertzaal, 25 woningen, een huisartsenpraktijk en de aanleg van een nieuwe weg, parkeervoorzieningen en een speeltuin.

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp-bestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen. De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

Toelichting

er is een verduidelijking in de toelichting t.a.v. de lokale woningmarkt aangebracht.

Verbeelding

de waardebepaling archeologie is vervallen.

het bouwblok naast de woning Schoolstraat 42 is vergroot en een strook van 1,5 meter van de bestemming “wonen” is veranderd in de bestemming “verkeer”.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en voormeld raadsbesluit liggen voor eenieder vanaf 8 november 2012 gedurende zes weken (dus tot en met 19 december 2012) ter visie. Het voormelde bestemmingsplan met genoemde stukken en voornoemd besluit kunnen worden ingezien in de informatieruimte van het publiekscentrum van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling). Het bestemmingsplan zelf bestaat overigens uit de verbeelding, de bestemmingen en regels alsmede een toelichting.

Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en het vaststellingsbesluit worden tevens langs electronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan met genoemde stukken en besluit op het gemeentehuis langs electronische weg te raadplegen.

Tevens kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het vastgestelde bestemmingsplan raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

Gedurende bovengenoemde termijn van tervisielegging kan tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, beroep worden ingesteld door:

een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

een belanghebbende tegen de bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen.

Het vastgestelde bestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in (categorie 3 en bijlage 1) van de Crisis- en herstelwet. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Iedereen die beroep instelt, heeft tevens het recht om, binnen bovengenoemde termijn van tervisielegging, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Maasbracht, 7 november 2012

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven