Logo Hilvarenbeek
Bestemmingsplan ‘Esbeekseweg ongenummerd (naast 12) en 21’ (gewijzigd vastgesteld), Hilvarenbeek

Burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 27 september 2012 gewijzigd heeft vastgesteld, het bestemmingsplan:

“Esbeekseweg ongenummerd (naast 12) en 21”

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpplan, zoals dat eerder ter inzage lag, een aantal wijzigingen aangebracht in de regels en in de toelichting.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 9 november 2012 voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met donderdag 20 december 2012.

U kunt het plan inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Vrijthof 10 te Hilvarenbeek. Ook kunt u het, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.hilvarenbeek.nl) en op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0798.BPEsbeeksewegong21-VG01

Heeft u geen internetaansluiting, dan kunt u deze websites raadplegen bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling met bedrijven op het terrein van de voormalige steenfabriek op bedrijventerrein “De Mierbeek” te Esbeek. Ten tweede wordt met dit bestemmingsplan het realiseren van een Ruimte voor Ruimte woning aan de Esbeekseweg mogelijk gemaakt.

Ligging plangebied

Bedrijventerrein “De Mierbeek” ligt in het noordelijke deel van Esbeek, tussen de provinciale weg Tilburg-Reusel en de Esbeekseweg. Het plangebied is gedeeltelijk gelegen op het bedrijventerrein “De Mierbeek” te Esbeek en gedeeltelijk ten westen daarvan, aan de overzijde van de Esbeekseweg. De herontwikkeling met bedrijven vindt plaats op het adres Esbeekseweg 21, de Ruimte voor Ruimte woning wordt gerealiseerd naast Esbeekseweg 12.

Beroep instellen

Tijdens deze periode kan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Een beroepschrift kan worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Gelijktijdig met of na het indienen van het beroepschrift bestaat de mogelijkheid een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dient u te richten aan de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Naar boven