Logo Castricum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Castricum Centrum’, Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Castricum Centrum’. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Begrenzing: Het plangebied bestaat globaal uit het centrumgebied van Castricum, de weerszijden van de Dorpsstraat en de directe omgeving van Geesterduin. Een deel van het stationsgebied, de Burgemeester Mooijstraat, de westzijde van de Torenstraat en het gebied tussen Dr. De Jonghweg en de Dorpsstraat maken eveneens deel uit van het gebied.

Doel: het ontwerpbestemmingsplan ‘Castricum Centrum’, is om een eigentijds planologisch en juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon- werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van het centrumgebied van Castricum, daarom wordt de bestaande situatie opgenomen. De toekomstige ontwikkelingen van het winkelcentrum Geesterduin, Nieuw Geesterhage, de stationslocatie en andere ontwikkelingen worden in dit bestemmingsplan niet meegenomen. In een later stadium worden voor deze ontwikkelingen aparte planologische procedures gestart.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 8 november 2012 tot en met woensdag 19 december 2012 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1. Tevens is het plan te raadplegen op www.castricum.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. onder plan-identificatienummer NL.IMRO.0383.BPC12Centrum-ON01

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Castricum Centrum’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. H. Goverde-Bruins, tel. 14 0251.

Castricum, 7 november 2012

Naar boven