Logo Castricum
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Castricum’ en bijbehorende planm.e.r., gemeente Castricum

Op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en art. 7.11 Wet milieubeheer maken burgemeester en wethouders bekend te hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Castricum’ en een planm.e.r. (‘milieueffectrapportage’) voor dit bestemmingsplan. Voordat het bestemmingsplan met de planm.e.r. ter vaststelling wordt aangeboden aan de raad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan en de conceptplanm.e.r..

Het plangebied bestaat uit het hele buitengebied van de gemeente Castricum, met uitzondering van: het strand, de zee, de duinen, De Woude en het zuidelijk deel van de Zanderij. Een deel van het plan ligt in de ecologische hoofdstructuur.

Het bestemmingsplan voorziet in de actualisatie van de huidige bestemmingsplannen voor het buitengebied, is gebaseerd op de door de raad vastgestelde Kadernota Buitengebied en is overwegend conserverend van karakter. Het bestemmingsplan bevat flexibiliteitsbepalingen om in te kunnen spelen op trends als schaalvergroting, verbrede landbouw en vrijkomende agrarische bebouwing.

Omdat er rekening wordt gehouden met uitbreiding van agrarische bedrijven in de toekomst, is voor het plan een planm.e.r. als bedoeld in de Wet milieubeheer verplicht. Hierin worden (mogelijke) milieueffecten in beeld gebracht, zodat deze effecten een volwaardige rol kunnen spelen bij de plan- en besluitvorming. Het gaat met name om de uitbreiding van veehouderijen. De conceptplanm.e.r. bevat tevens een passende beoordeling vanwege natuuraspecten in verband met de mogelijk significante gevolgen voor Natura 2000-gebieden als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 8 november 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan het Raadhuisplein 1 in Castricum. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan evenals de conceptplanm.e.r. te raadplegen op www.castricum.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-id NL.IMRO.0383.BPBuitengebied-ON01.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Castricum (Postbus 1301, 1900 BH Castricum) onder vermelding van ‘Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Castricum’ of ‘planm.e.r. Buitengebied Castricum’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. N.A.E. Houtkamp-van Offeren, of dhr. R. van den Haak tel. 14 0251.

7 november 2012

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven