Logo Deventer
Ontwerpbestemmingsplan Looweg ongenummerd Bathmen, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 8 november tot en met 19 december 2012 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Looweg ongenummerd Bathmen

  • het ontwerp beeldkwaliteitplan Looweg Bathmen

  • ontwerpbesluit hogere grenswaarden Looweg ong. Bathmen

inhoud

Ontwerp-bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van maximaal vijf woon-werkkavels mogelijk langs de Looweg in Bathmen. De agrarische gronden krijgen een bedrijfsbestemming waarbij aan de straatzijde maximaal vijf bedrijfswoningen zijn toegestaan. Achter deze bedrijfswoningen is het mogelijk om bedrijfsruimten op te richten ten behoeve van bedrijven.

Ontwerp-beeldkwaliteitplan

Het beeldkwaliteitplan voor de Looweg biedt het een kader waarmee de ruimtelijke kwaliteit in de komende jaren zo goed mogelijk wordt geborgd. De beeldkwaliteitcriteria zijn erop gericht de nieuwe ontwikkeling passend te maken in het beeld van dorpse lintbebouwing die langs de Looweg kenmerkend is.

Ontwerp- besluit hogere grenswaarde

Geconstateerd is dat er voor de gewenste ontwikkelingen binnen het plangebied een hogere grenswaarde voor spoorweglawaai nodig is bij de bedrijfswoningen. Er wordt een overdrachtsmaatregel in de vorm van een geluidsscherm getroffen om de geluidbelasting van het railverkeer op de bedrijfswoningen substantieel te verlagen. De geluidsbelasting op de woningen is echter op een aantal punten hoger dan de voorkeursgrenswaarde. Hierdoor is het verlenen van een hogere grenswaarde is noodzakelijk.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp-beeldkwaliteitplan en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden kunt u inzien op:

Ook kunt de plannen inzien tijdens de openingstijden bij :

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70,

  • In Bathmen: Openbare Bibliotheek, Schoolstraat 13

Informatieavond op 15 november 2012

Over het ontwerpbestemmingsplan en organiseert de gemeente op 15 november een inloopbijeenkomst in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a te Bathmen. U kunt binnenlopen op een voor u gunstig tijdstip tussen 19.30 tot 21.00 uur.

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Looweg ongenummerd Bathmen’, het ‘ontwerp beeldkwaliteitplan’ en het ‘ontwerp besluit hogere grenswaarde’ liggen van 8 november tot en met 19 december 2012 ter inzage.

Lees hieronder hoe u op de plannen kunt reageren.

Ontwerp-bestemmingsplan ‘Looweg ongenummerd Bathmen’

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Looweg ongenummerd Bathmen’ dan brengt u tot en met uiterlijk 19 december 2012 een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

    de Gemeenteraad,

    t.a.v. S. Kappenburg van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Looweg ongenummerd Bathmen’

  • Dien uw zienswijze digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij mevrouw S. Kappenburg of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Ontwerp beeldkwaliteitplan Looweg Bathmen

Als u een reactie wilt geven op het ‘ontwerp beeldkwaliteitplan Looweg’ dan geeft u tot en met uiterlijk 19 december 2012 een inspraakreactie.

  • Stuur uw schriftelijke inspraakreactie aan:

    de Gemeenteraad,

    t.a.v. S. Kappenburg van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘inspraakreactie beeldkwaliteitplan Looweg’

  • Dien uw inspraakreactie digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw inspraakreactie telefonisch kenbaar te maken bij mevrouw S. Kappenburg of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570

Ontwerp besluit hogere grenswaarden

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp besluit hogere grenswaarden dan brengt u tot en met uiterlijk 19 december 2012 een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

    de Gemeenteraad,

    t.a.v. S. Kappenburg van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘ontwerp besluit hogere grenswaarde’.

  • Dien uw zienswijze digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij mevrouw S. Kappenburg of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijze of inspraakreactie via e-mail in te dienen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden wordt door het college van burgemeester en wethouders genomen.

Tegen het bestemmingsplan en het besluit Hogere grenswaarden kan na vaststelling beroep aangetekend worden. Tegen het vaststellingsbesluit van het beeldkwaliteitplan kunt u geen bezwaar of beroep aantekenen.

Naar boven