Logo Hillegom
Omgevingvergunning Haarlemmerstraat 15a, Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom hebben op 12 december 2011 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning aan de Haarlemmerstraat 15a te Hillegom.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat in afwijking van het bestemmingsplan een omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3°, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Inhoud van het plan

De omgevingsvergunning heeft betrekking op het perceel Haarlemmerstraat 15a. Ter plaatse vigeert de bestemming Agrarische doeleinden met subbestemming akker, bollenteelt en tuinbouwbedrijven alsmede gemengde tuinbouwbedrijven. Tevens geldt de nadere aanwijzing zonder bedrijfswoning. De bovengenoemde aanvraag is strijdig met de voorschriften van het bestemmingsplan. De omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing heeft als doel de bouw en de planologische afwijking van het bestemmingsplan “Landelijk Gebied 1997, eerste herziening“ toe te staan.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage van donderdag 8 november 2012 tot en met woensdag 19 december 2012 in de gemeentewinkel, Hoofdstraat 115 te Hillegom. Het gemeentehuis is elke werkdag van 8.30 tot 13.30 uur en op donderdag tevens van 16.00 tot 20.00 uur geopend, of op afspraak, telefonisch 14 0252 of via info@hillegom.nl

Beroep

Ingevolge hoofdstuk 6 en 7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit een beroepschrift indienen bij de arrondissementsrechtbank Den Haag, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Dit beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken na verzending van dit besluit. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Een afschrift van het besluit moet u meesturen. Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort.

Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de Voorzieningenrechter, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het verzoekschrift voor de voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op deze website voor de precieze voorwaarden.

Er kan geen beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht.

Naar boven