Beleidsregel van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 30 oktober 2012, nr. WJZ/12341124, tot wijziging van de Beleidsregel Partners for International Business

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Beleidsregel Partners for International Business wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 4, eerste lid, komt te luiden:

  • 1. Voor 2012 bedraagt het maximum beschikbare budget € 5.000.000,–.

B

Artikel 4, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. Een convenant wordt niet gesloten voor zover daardoor het in het eerste lid vermelde maximum beschikbare budget zou worden overschreden.

ARTIKEL II

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze wordt geplaatst.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 30 oktober 2012

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

TOELICHTING

Naar aanleiding van de evaluatie van de eerste resultaten van het Programma Partners for International Business blijkt dat de convenanten die tot nu toe op basis van de Beleidsregel Partners for International Business (BPIB) zijn gesloten minder beslag leggen op de voor 2012 beschikbare budgettaire ruimte dan voorzien. Met het oog op het tot stand brengen van nog meer nieuwe convenanten in 2012 wordt de bepaling van een maximum aantal convenanten geschrapt. Voor meer flexibiliteit wordt nu gekozen voor een maximum budget voor in 2012 gesloten convenanten. De verwachting is dat er in totaal in 2012 ongeveer 20 convenanten kunnen worden gesloten. Er wordt geen convenant gesloten voor zover dit budget daardoor zou worden overschreden.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

Naar boven