Besluit van het bestuur van het Mondriaan Fonds van 19 september 2012 tot wijziging van het Algemeen Reglement financiële ondersteuning projecten (Stcrt. 2001, 91) en het Huishoudelijk Reglement van de Mondriaan Stichting (Stcrt. 2008, 251) in verband met het vaststellen van een termijn voor het indienen van aanvragen en van een vervaldatum.

Het bestuur van het Mondriaan Fonds,

Gelet op artikel 10, vierde lid, van de Wet op het specifiek cultuurbeleid;

Na goedkeuring van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 19 september 2012;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Algemeen Reglement financiële ondersteuning projecten wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 6 wordt een lid toegevoegd luidende:

  • 2. Aanvragen op grond van deze regeling komen uitsluitend voor subsidie in aanmerking, voor zover deze vóór 1 december 2012 zijn ingediend.

B

Na artikel 37 wordt een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 38

Deze regeling vervalt met ingang van 1 januari 2015.

ARTIKEL II

Het huishoudelijk Reglement wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 2 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Aanvragen op grond van deze regeling komen uitsluitend voor subsidie in aanmerking, voor zover deze vóór 1 december 2012 zijn ingediend.

B

Na artikel 7 wordt een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 8

Deze regeling vervalt met ingang van 1 januari 2015.

ARTIKEL III

  • 1. Voor zover er ter zake van de subsidieverstrekking op grond van of krachtens het Algemeen Reglement financiële ondersteuning projecten of het Huishoudelijk Reglement na het moment, bedoeld in artikel 38 van het Algemeen Reglement financiële ondersteuning projecten onderscheidenlijk artikel 8 van het Huishoudelijk Reglement nog sprake is van enige bestuursrechtelijke afdoening, met inbegrip van bezwaar- en beroepsprocedures, vindt deze plaats overeenkomstig deze regelingen zoals die luiden onmiddellijk voorafgaand aan het moment, bedoeld in artikel 38 van het Algemeen Reglement financiële ondersteuning projecten onderscheidenlijk artikel 8 van het Huishoudelijk Reglement.

  • 2. Bestaande aanspraken en verplichtingen bij, of op grond of in het kader van het Algemeen Reglement financiële ondersteuning projecten of het Huishoudelijk Reglement zoals die luiden onmiddellijk voorafgaand aan het moment bedoeld in artikel 38 van het Algemeen Reglement financiële ondersteuning projecten of artikel 8 van het Huishoudelijk Reglement blijven in stand.

ARTIKEL IV

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Het bestuur van het Mondriaan fonds, B. Donker.

TOELICHTING

Per 1 januari 2013 treedt de subsidieperiode 2013–2016 in werking. Het Mondriaan Fonds zal vanaf die datum geen aanvragen meer verwerken van subsidies uit de huidige regeling, omdat deze regeling niet past binnen het nieuwe rijksbeleid. Op 1 januari 2013 zal het Mondriaan Fonds met een nieuwe regeling komen. Om te voorkomen dat aanvragen die aan het eind van de Cultuurplanperiode 2009–2012 binnen komen, pas in 2013 behandeld kunnen worden, worden de in artikel I en artikel II genoemde regelingen gewijzigd, zodat er vanaf 1 december 2012 geen aanvragen meer kunnen worden ingediend.

Het bestuur van het Mondriaan fonds, B. Donker.

Naar boven