Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg Neede 2011 (plan Wevers)

Op 24 januari 2012 heeft de gemeenteraad van Berkelland besloten om het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg Neede 2011’ vast te stellen. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om op de percelen Kieftendijk en Haaksbergseweg in totaal vier woningen te bouwen.

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Ter inzage

Vanaf 8 februari 2012 ligt het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Een belanghebbende kan van 8 februari tot en met 20 maart 2012 tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Beroep

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad tijdig zienswijzen inbrachten tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 21 maart 2012 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Besluit verlening hogere waarden Wet geluidhinder

Voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg 2011’ hebben burgemeester en wethouders van Berkelland op 6 december 2011 besloten om op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden vast te stellen voor 1 woning aan de Haaksbergseweg. Deze woning heeft een geluidsbelasting die hoger is dan de voorkeurswaarde. Bij geringe overschrijding kan de gemeente hiervoor hogere grenswaarden vaststellen.

Het besluit tot verlening van hogere waarden ligt eveneens vanaf 8 februari ter inzage. Tegen dit besluit kan een belanghebbende van 8 februari tot en met 20 maart 2012 beroep instellen. U moet dan wel tijdig uw zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders hebben inbracht of kunnen aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Het beroepschrift moet u sturen aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Digitale inzage

Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Anterieure overeenkomsten

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld. Wel is met de eigenaren van de percelen kadastraal bekend gemeente Neede, sectie C, nummers 7738, 8815, 6319, 6398 en 6320 een overeenkomst gesloten over het verhalen van eventueel uit te keren tegemoetkomingen in schade (vroeger ‘planschade’) en een realiseringsovereenkomst. Deze overeenkomst voorziet in de voorwaarden waaronder wij bereid zijn mee te werken aan de verplaatsing, herbestemming van de huidige bedrijfslocatie en het aanvragen/verlenen van (provinciale) subsidie voor de verplaatsing.

Deze overeenkomsten zijn gesloten voordat de gemeenteraad een besluit nam over het vaststellen van het bestemmingsplan. Het zijn daarom anterieure overeenkomsten zoals bedoeld in artikel 6.24, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening. Een zakelijk beschrijving van de overeenkomsten ligt met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. Tegen deze overeenkomsten en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Naar boven